Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Junga22

mycie twarzy wodą z kranu

Polecane posty

Gość Junga22

Ostatnio dowiedziałam się, że woda z kranu szkodzi naszej cerze. Moje mycie twarzy wygląda następująco: 1. Przemywam twarz wodą z kranu 2. Rozprowadzam żel do mycia twarzy 3. Zmywam całość wodą przegotowaną Czy jest to właściwe, czy woda przegotowana zmyje te wszystkie metale ciężkie, kamień i minerały po kranówce, czy należy może całkowicie zrezygnować z wody z kranu? ;)

Gość gość
myj sobie twarz spermą 🖐️

Nie popadajmy w panikę. Woda jak to woda. musi być oczyszczona i chlorowania. Nie jest to oczywiście górski potok, ale nie da się zrezygnować z wody kanalizowanej, chyba że zarabiasz majątek i będziesz do wszystkiego używała wody mineralnej. Możesz kupić specjalne dzbanki filtrujące. ja tak uzdatniam wodę do zaparzania herbaty czy kawy. U mnie to wygląda tak: 1. demakijaż 2. zwilżam twarz woda termalną 3. myje twarz i szyję dermokosmetykiem pianką Decubal 4. spłukuje zimna kranówką.

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
Dermog*wnem deg*wnal chciałaś npisać. WON!

Gość zet zaj ja
zamiast myć twarz wodą, wypróbuj to: zalej gorącym mlekiem 1-2 łyżki płatków owsianych, pozostaw na jakiś czas aż zmiękną trochę, przecedź następnie przez czystą gazę. właśnie tymi płatkami zawiniętymi w gazę przemywaj sobie twarz robiąc koliste ruchy, uważaj, płatki muszą być ciepłe w żadnym razie gorące. nie używaj kremu do twarzy przez 3-5 dni, po tym okresie może się okazać, że kremu nie będzie trzeba używać. powodzenia

Gość kanina
całe życie myję twarz mydłem i kranówką ,jakoś nie zauważyłam zmian cery nie dajmy się zwariować , jak ktoś ma atopową skórę to i owszem używać specyfików zalecających , ale zdrowi ???

Gość gość
Ja używam zwykłej wody do mycia twarzy. Instalacja jest nowa i sprawdzana co jakiś czas. Druga sprawa to instalacja filtra wody, np. takiego http://www.gc2000.pl/ - taki filtr potrafi odseparować z wody wszystkie zanieczyszczenia, co czyni wodę dużo bardziej czystą. Trzeba trochę poczytać i zainwestować w sprzęt.