Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inkaaa22

Nie mogę znaleźć pracy, bo mam dziecko.

Polecane posty

Gość Inkaaa22

Skończyłam Politechnikę, tydzień po obronie już pracowałam, a teraz kiedy chce wrócić wszyscy kręcą nosem na fakt posiadania dziecka. Na ostatniej rozmowie od razu zauważyłam jak Pani rekrutująca się skrzywiła gdy powiedziałam, że przerwa w pracy wynika z faktu urodzenia dziecka. Zawsze mówię, że z dzieckiem będzie babcia, nie będzie problemów nawet jakby chorowało itp.,ale nic to nie daje. I tak szukam już pół roku i powoli się załamuje. Może ktoś z Was ma pomysł jak napisać CV żeby pokazać, że roczna przerwa nie wynika z lenistwa i niezaradności tylko z urlopu macierzyńskiego. I co mówić na rozmowach gdy pytają czemu tak długo nie pracowałam?

Gość gość
O to dziwne,bo ponoć absolwenci Politechniki są rozchwytywani.Jaki kierunek ukończyłaś?

Gość Inkaaa22
Skończyłam Biotechnologię. Po tym wydziale wcale nie jest tak fajnie. Po wydziałach tj. mechaniczny, elektroniczny jest tak jak mówisz.

Gość Inkaaa22
takich jak *

Gość gość
Po mechanicznym czy elektrycznym też pracy nie ma.Potrzebni Nam sa spawacze itp

Gość Shrhrydhhshwisosodkd
Powiedz, ze podrozowalas albo robiłeś zlecenia, cokolwiek. O dziecku masz prawo nic nie mówić i nie mogą Cię o to pytać.

Gość nogę w szprychę
no nie wiem dlaczego, bo osobiście znalazłam pracę z trójką dzieci. Z tym, że ja politech nie kończyłam. Mam średnie z maturą. Tak, że za 1800zł pracuję. Niewiele to to, ale zawsze na czynsz i opłaty mam, a reszta z pensji męża.

Gość Inkaaa22
Chyba na prawdę wymyślę jakąś wymówkę. Szkoda, że tak to wygląda. Nogę w szprychę, cieszę się, że nie miałaś problemów może mi brakuje szczęścia.