Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość114

Proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość gość114

Witam. W listopadzie skończę dopiero 17 lat, mimo to jestem w 10 tygodniu ciąży. Moja mama zupełnie tego nie akceptuje, groziła mi jeżeli nie usunę dziecka to już wtedy nie mam matki. Mówiła że nie da złamanego grosza na to dziecko i w niczym mi nie pomoże. Zrzeknie się praw rodzicielskich do mnie oraz się wyprowadzi ( tymczasowo mieszkamy u mojej babci, mój ojciec również nie ma do mnie praw rodzicielskich). Mówi, że jest za młoda na bycie babcią (ma dopiero 34 lata bo sama również wcześnie zaszła w ciążę), a ja sobie zmarnuje przez to życie. Ojciec nie utrzymuje ze mną kontaktów od komunii tak samo jak rodzina od jego strony. Chłopak (19 lat) obecnie nie pracuje, jego mama też ledwo wiąże koniec z końcem. Nie wiem zupełnie co robić, jestem załamana. Chciałabym urodzić to dziecko, ale również nie chcę żeby miało takie życie... Nie chcę całe życie żyć ze świadomością że jestem mordercą i że zamordowałam własne dziecko. Nie jest niczemu winne, tylko my - rodzice tego dziecka. Jestem załamana nie wiem jaką podjąć decyzję... Pomóżcie mi , proszę!

Zawsze możesz oddać dziecko do adopcji, jest wielu ludzi, którzy nie mogą a bardzo chcieliby być rodzicami.

Jezeli uwazasz ze nie dasz rady to oddaj to dziecko do adopcji. A jezeli nie chcesz tego robic to chyba mozesz udac sie do domu samotnej matki,tam Ci pomoga skoro wlasna matka nie chce.

Gość gość114
Ja wiem, że bym sobie dała radę, tylko z pomocą bliskich osób, ale jeżeli wszyscy się ode mnie odwrócą to nie będę w stanie, bo nie będę miała jak połączyć szkoły z wychowywaniem dziecka... O ośrodku też myślałam w ostateczności..