Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niskaaaa1

Urosnę jeszcze?

Polecane posty

Gość Niskaaaa1

Mam 167 cm wzrostu, 15 lat, jestem kobietą, rodzice mają wzrost w granicach 170 cm. Czy jeszcze urosne? Martwie się, że wzrost już się zatrzymał :( Chciałabym jeszcze urosnąć te 5-10 cm, możliwe?

Gość Niskaaaa1
Nikt nie odpowie??

Gość gość
nie urośniesz kurd*pelku

Gość gość
a w pasie ile masz

Gość Niskaaaa1
W pasie 63-65 cm.

Gość gość
Wzrost szkieletowy kończy sie do 21 roku życia, ale to raczej chodzi o mężczyzn, bo kobiety zazwyczaj przestają rosnąć tak w wieku 16-18 lat. ja np po gimnazjum już więcej nie urosłam..

Gość Niskaaaa1
Czyli nikłe szanse :( Najgorsze jest to, że nie miałam skoku wzrostowego, od 12 lat rosnę bardzo wolno :( W rodzinie mam wysokie osoby które mają 180-190 cm, jest to bliska rodzina,, ale rodzice niscy.. Czyli chyba nic z tego?

Gość gość
raczej mało możliwe, żebyś urosła. Ja przestałam rosnąć jakoś w gimnazjum. Masz dobry wzrost przecież.

Gość Niskaaaa1
Upupup

Gość Niskaaaa1
Niby dobry, ale zawsze chciałam być wysoka, mieć chociaż 1.70 m. A tak jestem kurd*plem.

Gość Niskaaaa1
Upup

Gość gość
kurcze a mnie tak nie podobają sie takie dzidy nie kobiety :( Sam mam 192 ale kobiety wysokie są jak babo-chlopy fe...

Gość Niskaaaa1
Gość Nie każda wysoka kobieta wygląda jak babo chłop, zależy jak układają się proporcje ciała :) Czasami wygląda to komicznie, a czasami bardzo dobrze, pozatym wysokie kobiety mają dłuugie nogi :)

Gość Niskaaaa1
A może są jakieś suplementy wspomagające wzrost?

Gość gość
Nie jestes niska ale głupia na fulll

Gość Niskaaaa1
Niby dlaczego? Dlatego, że chce być wyższa? Po prostu radze się.

Gość gość
nie ma takich suplementów, musisz się z tym pogodzić.

Gość gość
masz taki standardowy wzrost. ja tam przestalam rosnac w wieku 13 lat. mam 177

Gość Niskaaaa1
W sumie to chyba pogodze się z tym. Może podrosne chociaż 3 cm? Ciężko mi uwierzyć, że mógłby mi się wzrost zatrzymać wzrost, mam 15 lat, jestem w okresie dojrzewania, ten wzrost powinien być intensywny. Przez 5 mies urosłam 4 cm, a teraz nic.

Gość gość
Ja miałem skok wzrostowy na początku liceum ale nie wiem jak u kobiet. W okresie dojrzewania rośnie się nawet 6,5-9 cm rocznie.

Gość gość
z tego, co ja zauważyłam u swoich koleżanek to wszystkie przestały rosnąć w gimnazjum. Ja również. Aha, i nie przesadzaj, ja mam 165 cm i uważam, że to bardzo dobry wzrost, nie nazywaj mnie kurd*plem!

Gość gość
Możesz jeszcze podrosnąć. Moja córka jest w twoim wieku i rośnie, powolutku ale jednak. Mam sąsiadkę, która zawsze była kurd*pelkiem. Intensywna faza wzrostu zaczęła się u niej w wieku licealnym. Teraz dziewczę ma coś ok. 180. Tak samo u siostry mojego męża. Też zaczęła intensywnie rosnąć w wieku licealnym i ma 179 wzrostu a w gimnazjum miała coś ok.165. To nie są częste przypadki ale się zdarza. To jak długo będzie się rosło możno ocenić po zdjęciach rtg. Moja córka miała robiony rtg kręgosłupa i lekarka wspomniała, że jej faza wzrostu jest opóźniona w stosunku do rówieśników o dwa lata i brak "skostnień" wskazuje na to, że ciągle będzie rosła. Dziewczyny, przed którymi intensywna faza wzrostu wyglądają dosyć charakterystycznie - często mają zbyt długie ręce w stosunku do ciała. Co do wzrostu 167 to wcale nie jest mało. Zauważ, że na obcasach 10 cm będziesz miała aż 177. Wystarczą buty sportowe na grubszej podeszwie i już masz 170.