Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kidwa

nowe mamusie 2014

Polecane posty

Gość kidwa

czy sa już mamusie ,które zobaczyly dwie kreski i zostano mamkami już w nowym roku ja zobaczyłam w srode i jestem szczesliwa ,powspierajmy się razem i zaluzmy swój topik od początku do samych narodzin

Gość kidwa
jest ktoś jeszcze ?

Gość kidwa
dzięki barbiotka !!!!!!!!!!!bardzo się ciesze

Gość gość
hej!!!gratuluje!!! ja sie staram o dziecko... musze jeszcze czekac okolo tygodnia czy przyjdzie @,ale mam przeczucie,że się udało :D :D :D

Gość modernbarossa
czesc :) Ja sie raczej nie moge zaliczac , mam termin porodu na 17 pazdziernia wiec jeszzce na ten rok. Ale i ta gratuluje , pamietam ja ja przezywalam te pierwsze chwile , cos niesamowitego .

Gość kidwa
witam dziewczyny trzymam kciuki za 2 kreseczki ja tez miałam przeczucie i udało się!!!!!!!!!!!

Gość kidwa
modernbarossa zapraszam zapraszam to w którym tyg jesteś ? znasz plec

Gość modernbarossa
jestem w 19 tygodniu . Plec na 70 procet to chlopak czyli ta ja przeczuwalam od samiutkiego poczatku , po prostu czulam ze bedzie synus. Imie wybrane , wyprawke powoli kompletuje . Ale pierwszych tygodni nie wspominam za dobrze :D Ciezko to przechodzilam .

Gość kidwa
to już u ciebie pulmetek gratuluje synusia !!!!!!!!!!początek ciąży wiem ze jest straszny bo to moja 3 ciaza mam corke 10 lat i druga corka by miała prawie 9 mies pisze by miała bo stracilam ja w 35 tyg ciąży

Gość Kikaaaaa1120
Nie wyświetlił się moj nick :) mam nadzieje,ze tym razem sie nie rozczaruję i sie udało :) :D ... już dzisiaj pójde kupic test,ale będe musiała jeszcze poczekać :) Pozdrawiam :) jakie miałaś objawy kidwa ???

Gość modernbarossa
przykro mi z powodu straty coreczki ale trzeba byc pozytywnie nastawionym do tego , trzeba wierzyc ze wszysto bedzie teraz w porzadku ,moze nawet bardziej uwazac , dbac o siebie : ) Oj to core masz duza juz , no owszem u mnie polmetek ,a 5 czerwca mam usg polowkowe i juz nie nie moge doczekac az znowu zobacze mojego skarba . Niby lekarz mowi ze wyglada mu na vhlopca ale moze sie mylic bo oczywiscie byl odwrocony najpierw do nas plecami potem odwrocil sie boczkiem wiec nie mozna bylo dokladnie ocenic co tam ma miedzy nozkami :)

Gość Kikaaaaa1120
bardzo mi przykro z powodu straty córeczki :( tak jak mówi moderbarossa musisz uważać i dbać o siebie. :)

Gość modernbarossa
Learz prowadzacy ciaze moze ci przepisac ewentualnie wzmozone dawki witamin, i kazdy neipoojacy objaw za mocne bole musisz mu zglaszac , nie bagatelizowac ze pewnie za chwile przejdzie . Ja trzymam ciuki zeby tym razem bylo wszytsko w porzadeczku : 33

Gość kidwa
witam kikkkaaaaa ja w sumie jeszcze zadnych objawow niemam tylko lekkie zmeczenie lekki bol piersi i trochę mdli ,pierwszy test robiłam dzień po spodziewanej @ ale był tylko cien cienia kreseczki po tyg powtorzylam i dwie piękne grube czerwone krechy to dopiero początek ja szybko nigdy tak niemiałam dolegliwości w zadnej ciąży ale oczywiście stres jest niestety............moja coreczka która urodzila się w 35 tyg była zdrowa po prostu w brzuchu okrecila się pepowina i umarla.......bo się udusila z minuty na minute zaczelam czuc coraz mniejsze ruchy az ..........wogule wiec do lekaza i wyrok ale ................wieze ze tym razem będzie dibze kazda ciaza jest inna to był po prostu wypadek dzięki dziewczyny

Gość kidwa
kiikkka trzymam kciuki żeby ta wstretna @ do ciebie nie przyszla !!!!!!!!!!!!

Gość kidwa
modenbarrossa najważniejsze ze jest zdrowy to jest najważniejsze ale by było jak by się okazało ze jednak dziewczyna

Gość modernbarossa
Ostatnio nawet poczulam jego ruchy . Znaczy na poczatu bylo taie smyranie jakby leciutko piorkiem wiec myslalm ze to ruchy jelit i zbagatelizowalam je bo byly bardzo zadko , ale kilka dni temu sprzatajac w domu dostalam kopniaka , czulam ze to co innego niz przedtem , i przed wczoraj mielismy troche stresu i gdy juz lezelismy moj partner polozyl reke na brzuchu po lerwej stronie tak gdzie Ksawery jest ulokowany i mowi do mnie ze go kopnal a ja wielkie oczy bo czulam to ale nie spodziewalam sie ze ts mogl to tez wyczuc ,a za chwile kopnal drugi raz tylko kawaleczek dalej . Naprawde cos niesamoitego i nie do opisana :) Kidwa wiadomo wypadki sie zdarzaja dlatego trzeba uwazac na siebie jesli jestesmy w taim stanie dbamy nie tylo o siebie ale i o nasz skarb :)

Gość s2s2
Hej dziewczyny :-) Czy mogę podciągnąć się pod topic? Mam termin na 27 grudnia, ale lekarz powiedział, że jak ,,przeciągnę" to urodzę w nowym roku :-) Dwie kreseczki zobaczyłam 29 kwietnia 2 dni po spodziewanej @. Pierwsza wizytę u ginekologa miałam 5 maja. Wtedy moje maleństwo miało 6 mm. Widziałam nawet jak bije mu serduszko :-) Kolejną wizytę mam teraz w poniedziałek (27 maja). Troszkę się boję o to czy maluszek rozwija się prawidłowo ale mam nadzieję, że będzie ok :-)

Gość modernbarossa
s2s2 mialam tai sam problem na poczatku zy z malusziem wszytsko jets w porzadku , ale okazalo sie ze tylko stres pżowodowal taie mysli . nie ma co sie przejmowac , gdyby cos bylo nie tak czulabys to , bynajmniej ta mi wszyscy wmawiaja jak martwie sie ze z Ksawerym cos nie tak . Teraz sa ruchy wiec troche spokojniejsza jestem ,a le jednak nadal nieregularne i naczesciej tylo wieczorami badz rano , calymi dniami potrafi siedziec cichutko .

Gość kidwa
s2sa witaj pewnie zemozeszc witam serdecznie masz już jakies objawy ciąży? dziewczyny jakie witaminy biezecie bo ja femibion 1do 12 tyg potem femibion 2 ,dziecka ruchy to najcudowniejsze doznania w ciąży .....ja tez planuje isc na pierwsza wizyte w srode i tez mam stresa ale jestem dobrej myśli ....musze być

Gość modernbarossa
Kidwa ja tez biore Femibion tylko ze 2 :D Balam sie na poczatku ze moze to szkodzic ale po nich czuje sie naprawde dobrze . Najgorsze dla mnei bylo czekanie przed badaniem na przeziernosc karkowac , wtedy tak naprawde pierwszy raz zobaczylam moje malenstwo i poplakalam sie az , wiem wiem ze to burza hormonow bo sama wtedy ze soba nie moglam wytrzymac : p Ale cos niesamoitego to bylo zwlaszcza ze to moja pierwsza ciaza i wszytsko tak przezywam :)

Gość kidwa
tak pierwsza ciaza to taki magiczny czas pierwsze dziecko niema się jeszcze innych dzieci tylko cala uwagę skupia się na ciazy

Gość djkfcdksjncdfjkn
MIAŁAM TERMIN NA GRUDZIEŃ, PORONIŁAM WCZORAJ

Gość kidwa
wspolczuje ..........

Gość kidwa
niema jeszcze zadnych więcej mamus na styczeń/? zapraszam!!!!!!!!!!

witam! Pozwolcie,ze sie dolacze :) drugi test wczoraj robiony i od razu 2 kreski.Jestem na urlopie i termin zrobie po powrocie(ok.3 dni).To ok.3 tydzien. Objawy:bol piersi,praktycznie od poczatku zaplodnienia,co 30 min.musze do toalety.bole w podbrzuszu i twardy brzuch na dole.Spac zawsze lubilam ;) zakupilam kwas foliowy i witaminki.Ochota na cytrusy i warzywa i czekolade. Pozdrawiam przyszle mamki

witam przyszle mamusie ja sie tez moge dolaczyc termin wedlug OM to polowa stycznia 2014. Przedstawie sie jestem OLa mam 26 lat to bedzie moje drugie dziecko a trzecia ciaza poprzednia stracilam. Mam sliczna coreczke ma 13 miesiecy i jest urwisem na maksa. Gratuluje wszystkim przyszlym mamusia dwoch kreseczek

Gość kidwa
witam nowe mamusie ,ja jeszcze w sumie niemam objawow tylko zmeczenie trochę wrażliwsze piersi i tez troszkę mdli u mnie idzie 4 tydz z moich wylivzen bo owulke miałam 29 kwietnia dziewczyny kiedy planujecie pujsc do lekaza ?

Gość kidwa
jest nas coraz więcej ktoś jeszcze