Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kostuchnaaa

tabletki anty a wymioty

Polecane posty

Gość kostuchnaaa

Witam, Jakie jest prawdopodobienstwo ciąży jeśli miały miejsce wymioty w pierwszym dniu drugiego tyg. brania tabletek ( tabletki zaczynam brac we czwartek a wymioty mialy miejsce w poniedzialek ok. godziny po zażyciu). Pytam o prawdopodobinstwo ciąży, poniewaz zapomnialam o owych wymiotach i odbylam stosunek bez dodatkowego zabezpieczenia w 5 dniu drugiego tygodnia brania tabletek tj. w piątek. Z góry dziękuję za pomoc. Jeśli nie wyjaśniłam mojego problemu dość dokładnie, proszę pytać.

Gość kostuchnaaa
Dodam, że czytałam ulotkę, z której wynika, że nalezy przyjąć drugą tabletkę z 'awaryjnego` opakowania i antykoncepcja powinna zostać zachowana. Ale jednak chce się po prostu upewnić, ponieważ nie zażyłam tabletki z zapasowego opakowania, bo go nie mam..

Gość gość
No to szansę na zajście w ciąże masz. Jesli wymioty bądź biegunka wystąpią do 4 godzin po zażyciu tabletki należy przyjąć kolejną tabletkę. Gdy jej nie wzięłaś może się odblokować owulacja. A długo już bierzesz tabletki?

Gość agatella
Powiem Ci, ze mialam podobna sytuacje kiedy zaczelam brac tabletki jednak u mnie byla to biegunka. Nie spodziewalam sie ze to moglo byc od tabletek, a po przeczytaniu w,ulotce wpadlAm w,panike ze powinnam wziac druga. Zrobilam test po tygodniu i uspokoilam sie. Ginekolog powoedzial ze rzadko kiedy dochodzi do takich sytuacji, organizm,musialby,buc kompletnie odwodniony:)

Gość agatella
Dodam,ze u mnie wystapilo w 2 dniu. Mam nadzieje, ze,Cie to uspokoilo: zrob po tygodniu test :)

Gość kostuchnaaa
Tabletki biorę prawie od roku.