Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autor na diecie

mam motywacje do odchudzania :)

Polecane posty

Gość autor na diecie

obudziłam się rano, stanęłam na wagę, mniej niż wczoraj o 0,3 kg i mniej o kilogram w stosunku do zeszłego tygodnia no i na dodatek zmieściłam się w stare spodnie które po świętach nie mogłam nawet naciągnąć na tyłek. Tak więc myśle że tak pięknie rozpoczętą niedziele można nazwać pierwszym dniem odchudzania :) Nie planuje menu na jutro bo znając życie nie wyjdzie ale na dzisiejszym właśnie myśle :) tak więc 7,57 kawa z mlekiem 0 % i słodzikiem 11 płatki z mlekiem 0% 14 naleśnik z serem ( i może z jogurtem albo dżemem:D) 16 może jakiś owoc, jogurt albo mała porcja lodów :) 18-19 jakieś 100 ckal :) jeszcze nie wiem jakie :) nie chce mi się sumować kalorii ale chyba brzmi nie głupio :) a co do mojej wagi to 59,7 kg, wzrost 162cm :)

Gość no to jesteś za gruba
musisz schudnąć ze 20 kilo.

Gość gość zdziwiony
Nie rób z siebie nieatrakcyjnego słabowitego szkieletora :P

Gość no to jesteś za gruba
co ja piszę, 20.... co najmniej 25!!! Bez tego zaden facet cię nie będzie chciał :classic_cool:

Gość gość
dieta beznadziejna nie kalorie sa najwazniejsze

Gość autor na diecie
na wieczór pobiegam :) wstępnie chcę schudnąc 5 kg do konca czerwca

Gość w trakcie zrzucania
Brawo! tak trzymaj :)

Gość w trakcie zrzucania
przy takim sniadaniu i menu nie zapominaj jednak o obiedzie. Bez niego będzie Ci trudno po 18 nic nie jeść , warto na noc się nienajadać.

Gość w trakcie zrzucania
bieganie - świetny pomysł, tylko regularnie :)

Gość autor na diecie
mam nadzieje że uda mi się regularnie tym bardziej że właśnie namówiłam bardziej wytrwałą koleżankę więc raczej mi nie pozwoli tak łatwo zrezygnować :) A co do obiadu to mam w planach właśnie ten naleśnik bo jest już gotowy w lodówce :) Trzymam kciuki za was i za siebie :)

Kawa to nie posiłek... Dżem, lody - to się średnio nadaje na dietę - ewentualnie mogłaby czasem być niskosłodzona konfitura, a zamiast lodów sorbet. Naleśnik też zapewne ze zwykłej mąki i dodatkiem białego cukru, skoro chcesz go jeść na słodko. Jogurty pewnie też słodkie.A płatki jakie? Też jeden cukier w stylu musli tropikalne z czekoladą? ;) Warzyw zero. Rada na kolację: powinna być białkowa, a 18-19 ujdzie, jeśli idziesz spać najpóźniej 22-23. Przemyśl jeszcze tę Twoją dietę. Nie licz tylko kalorii, ale myśl też o tym, co w siebie władowujesz, bo co z tego, że kalorii będzie mało, jak proporcje białka, węglowodanów i tłuszczy będą kompletnie nieprawidłowe. I nie miej podejścia "nie planuję menu, bo i tak nie wyjdzie", bo przy takich małych porcjach - szczególnie śniadań i kolacji - zaraz się okaże, że na II śniadanie wlecą słodycze, a przed snem opróżnisz pół lodówki.

Gość gość
Kawa, naleśniki, lody, dżem..? No nie wiem.. Myśle, że prosta zmiana nawyków żywieniowych pomogłaby Ci schudnąc trochę bez wysiłku. Zielona herbata, zdrowe śniadanie skladające się z warzyw, owoców, ciemnego pieczywa, ryba, chude mięso, serki wiejskie, chudy twaróg, zero słodyczy, nie słodzenie i nie solenie.. + jeśli dodałabyś do tego regularne bieganie i ćwiczenia myśle, że efekty byłyby bardzo szybko.