Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamka!!!

ponad 60 tabl arthrotec i dalej jest ciąża

Polecane posty

Gość zalamka!!!

3maja powinnam dostac miesiaczke ale nie dostałam wiec 6 maja zrobiłam test ciazowy wyszedł negatywny wiec cierpliwie czekałam ale nic wiec 13maja zrobilam nastepny test ten juz był pozytywny tego samego dnia zażylam arthro... ale nie zadzialał zuzyłam 6 tab nastepnego dnia kupilam nastepne opakowanie tez nie zadziałal zażywalam dopochwowo i doustnie mialam skurcze i goraczke biegunke dreszcze tez nic nie zadzialało wiec kupilam kolejne opakowanie 20 tab i w czwartek 17maja dostalam okresu ale na chwile zużylam jedna podpaske i koniec wiec dalej zażywałam te tab w sumie ponad 60 tabletek 20 maja poszlam do ginekologa zrobił usg i powiedział ze jest pecherzyk ciazowy ale bez zarodka powiedziałam ze zarzywaląm te tab fakt nie przyznaląm sie w jakich ilosciach mialam nadzieje ze na nastep[nej wizycie dostane skierowanie do szpitala na zabieg czyszczenia no i poszłąm nastepne usg wykazalo zarodek nie wiem co robic czy jest szansa ze dzioecko urodzi sie zdrowe co mam robic?????????????? pomocy!!!!!!!!!!!!!błagam o pomoc

Gość zxzx
Przy takiej ilości tabletek nikt ci nie da gwarancji że z dzieckiem jest ok.

Gość zxzx
Z ulotki leku: "Ciąża, połóg choroby okres okołoporodowy: Nieprawidłowe skurcze macicy, pęknięcie lub perforacja macicy, łożysko zatrzymane, zator płynem owodniowym, poronienie niepełne, poród przedwczesny, obumarcie płodu."

właśnie ostatnio o tym było w tv.. Te dzieci po tych tabletkach niekoniecznie rodzą się upośledzone w tym sensie,że widać na pierwszy rzut oka. Niektóre upośledzenia widać dopiero jak mają iść do szkoły, widać jak się wolniej rozwijają i odstają od rówieśników, Poza tym tego co wiem to stosuje się połączenie dwóch leków a nie sam arthrotec :o

Gość gość
chyba Bog nad Toba i tym dzieckiem czuwa zachowaj , bo moze z tego dziecka bedzie ktos wielki :)