Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkaniewynajme

MIeszkanie za 650 ... Pułapka?

Polecane posty

Gość mieszkaniewynajme

No wlasnie, takie ogloszenie dzis widziałam. Mieszkanie 2 pokoje 60 mkw z meblami za 650 złotych + opłaty... Co prawda miasto niewielkie ale to chyba jakas podpucha? Bo inne oferty to ok. 900 zlotych

Gość mieszkaniewynajme
I zadnych zdjec nie ma przy tej ofercie... To pewnie stan beznadziejny, jak myslicie?

Może się okazać, że mieszkanie będzie w kiepskim stanie; ale sprawdź też, co się kryje w opłatach - bo może są po prostu wyższe, niż w innych mieszkaniach (np. drogo wychodzące ogrzewanie). Albo w pozostałych uwzględniono w cenie najmu czynsz, a tutaj nie. Zresztą, czego się obawiasz? Możesz się umówić i obejrzeć. Przecież i tak nie podpiszesz umowy w ciemno. Okazje też się czasem trafiają, np. jak właścicielowi zależy, żeby bardzo szybko znaleźć lokatorów i nie musieć samemu utrzymywać mieszkania.

Gość mieszkaniewynajme
No wlasnie tak sobie myslalam ze ogrzewanie gazowe czy cos. Bo widziałam oferte 50mkw za 950 złotych i w tym był czynsz, internet oraz ogrzewanie.

Gość gość
jak dla mnie normalna cena, 650 za wynajem idzie tej osobie do kieszeni a reszta oplaty, ktore moga wynosic nawet 1000 zl, no bo tak: czynsz 450 zl, woda 120 zl, prąd 120 zl, gaz 60 zl, internet i tv 100 zl, śmieci, itp i juz sie zbierze tego troche.

Gość mieszkaniewynajme
Pisze tak w ogłoszeniu: Czynsz 650 + media ok. 300 zł. (wg. licznika) Centralne ogrzewanie. - Wiec na gazie nie zbankrutuje.. No nie wiem co o tym myslec.

Gość takasobiebaba
spoko spoko,ja płacę 400 plus opłaty .w miesiącu letnim wychodzi niecały tysiąc.3 pokoje -bloki.metraż 72 m2.inne mieszkania też od 900 w górę .

Gość mieszkaniewynajme
No wysłalam pytanie do tego wystawcy i zapytałam jak z tymi oplatami.

Gość mieszkaniewynajme
A to jest chyba mieszkanie w prywatnym domu, to chyba dlatego tak tanio? Bo w domach prywatnych jest chyba taniej?

Gość mieszkaniewynajme
Spojrzałam teraz na mape - To jest na przedmiesciach, takie troche wiejskie osiedle, to pewnie dlatego tak tanio bo daleko do sklepu i do centrum, ale ja tam lubie spacery :D To mi nie przeszkadza