Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość incognitooo

Czy jest tu mamusia, która znajomych ma tylko na facebooku???

Polecane posty

Gość incognitooo

Nigdy nie myślałam, że tak wyląduję :-O zawsze, czy to w szkole podstawowej, czy sredniej, na studiach, w chorze, no gdzie poszlam, mialam przyjaciol. Z ktorymi moglam gdzies wyjsc, poplotkowac przez telefon, wyjechac na wakacje. Teraz jestem 35-latka, mezatka z 3 dzieci i znajomymi tylko na portalu :-O Zycia towarzyskiego po prostu nie mam. Co jakis czas jedynie spotkamy sie z bratem meza i jego rodzina lub z moim kuzynostwem. Makabra. Na pewno przyczyna tkwi w tym, ze od wielu lat nie pracuję, nie mam wiec systematycznego kontaktu z wieksza grupa ludzi. Zastanawiam sie, czy da to sie jeszcze zmienic. W "tym" wieku :-O Czy moze ludzie maja juz sprawdzonych znajomych sprzed lat i nowych nie potrzebuja... Jak jest u was???

Ja po paru akcjach jakie mi wykrecily "przyjaciolki " i "kolezanki" dalam sobie spokoj z przyjazniami. Mam meza ktory jest moim najlepszym przyjacielem i nikogo innego mi nie potrzeba. Nie masz autorko czego zalowac , ludzie potrafia byc naprawde podli i falszywi, lepeij sie z nikim nie spoufalac.

Gość princessaofpersia
Jagoda, kazdy sądzi według siebie:O Fałszywa, podła babo, faktycznie z toba lepiej sie nie spoufalac.

Gość incognitooo
podnosze, moze ktos sie odezwie...

Gość kafe x
ludzie potrafią być prawdziwymi przyjaciółmi zarówno w życiu jak i w internecie :)

większość moich przyjazni przetrwały do dnia dzisiejszego, mam 6 dobrych koleżanek z którymi się dość regularnie spotykam(2 z podstawówki jeszcze, 2 ze średniej i 2 ze studiów, było ich więcej ale tylko te zostały w mieście, większość wyjechała na stałe zagranicę, czasem rozmawiamy na skypie ), ponadto bardzo często spotykamy się z rodzina męza, sa w naszym wieku(35+), bo moja rodzinka to sami zazdrośnicy i nie przepadam za nimi(pisze o ciotecznym rodzeństwie)i mam 3 zaprzyjaźnione sąsiadki z osiedla wiec realnych znajomych mam trochę, a na zadnym portalu mnie nie ma:P

prawdziwi przyjaciele są z nami zawsze czy to jest FB czy kafe czy po prostu codzienne życie nawet nie trzeba się spotykać codziennie wystarczy świadomość że jeśli zadzwonisz po 3 latach to przyjaciółka przyjedzie do ciebie w ciągu 5 minut jesli tylko ją o to poprosisz ja mam to szczęście że jeszcze mam takich kilkoro przyjaciół czego życzę każdemu :)

Gość gość
Mam troche podobną sytuację. Większość kontaktów ze znajomymi mam na FB a to za sprawa tego, że wyjechalam z kraju wiele lat temu. Niedawno wyprowadzalam się do nowego domu w nowej miejsciwosci i nie napisalam jeszcze żadnych znajomości. Szczerze mówiąc wątpię czy uda mi się złapać z kimś kontakt. Ludzie teraz zazdrosci, zaganiani a większość mam niepracujących tylko o kupach w pieluchach potrafi gadac ;)

Gość gość
Kafeteria oszalala ;) jagoda i princessa odpowiedziały na pytanie wczoraj :)