Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kama mmmm

Dzien matki i brak zyczen - czy jestem przewrazliwiona??

Polecane posty

Gość kama mmmm

Witam wszystkim otóż mam do Was pytanie. Mam roczne dziecko to juz drugi raz obchodzony ten dzień a ojciec córki nie zlorzyl mi nawet życzeń ani w ten ani w zeszlym roku. Strasznie mnie to zabolalo. Czy ja przesadzam? W zasadzie dziecko sklada życzenia ale kurcze w takim wypadku?! W zeszlym roku na dzień ojca kupi am mężowi zegarek w imieniu córki.

Chyba Cię pogięło?! Z jakiej racji ojciec dziecka ma składać Ci życzenia na dzień matki? Przecież on ma swoją matkę,a Ty jesteś matką jego dziecka, a nie jego!.Czy tak trudno to zrozumieć? Dziewczyno myśl logicznie:D

No trochę jesteś. Mężczyźni zazwyczaj nie pamiętają o takich sprawach, to domena kobiet. Nie miał mu kto przypomnieć to nie złożył. Ale córka jak podrośnie na pewno będzie pamiętać.

Gość 19latka
Pogadaj z nim o tym. Powiedz jak się czujesz.. Czego oczekujesz..

Gość Agggggggggg
A wlasnie mi sie tez wydaje ze chociazby jak nic nie kupil to powinien np wziasc dziecko na rece podejsc i powiedziec "wszystkiego najlepszego dla naszej mamusi..."!!! Wiec ja na Twoim miejscu teraz czekalabym do konca dnia...jak on nic nie zrobi w tym kierunku...to Ty nie rob tez nic w dniu ojca... Proste;)

Gość kama mmmm
Ja chcialam tylko żeby zrobil gest symboliczny tak jak ktoś tu wspomnial. O doskonale wie ze dziś dzień matki. Faktycznie przesadzam skoro ma świadomość i nic w tym kierunku nie robi?

Gość Agggggggggg
Dokladnie! Nie liczy sie "co"- liczy sie pamiec"! wiec ja uwazam ze moglby naprawde chociaz Ci powiedziec "wszystkiego najlepszego". No ale fakt-faceci do dat glowy nie maja!....

Gość kama mmmm
Tak swojej sklada.. Nie wiem czy dziś zlozyl. Ja nie chce kwiatów czy prezentow. Ja chcialam tylko żeby zlozyl w imieniu córki mi życzenia. Ja wiem ze on wie ze dziś dzień matki. Jest mi po prostu zwyczajnie smutno. Ale będzie zemsta, niech on tez się poczuje jak ja dzisiaj. Tuz tuz dzień ojcs , będę mieć tego dnia Alzheimera :-)

Gość kama mmmm
Wiec przesadzam czy tez niekoniecznie? ;)

Gość malvina-pe.pl
"Mężczyźni zazwyczaj nie pamiętają o takich sprawach, to domena kobiet. Nie miał mu kto przypomnieć to nie złożył" - i właśnie przez takie podejście kobiet (matek), chłopcy wychowywani są na życiowe pipy, które nie potrafią się zachować i myślą stereotypami "baba do garów". Autorce posta mogę tylko doradzić, żeby pogadała z mężem szczerze i powiedziała mu o tym, jak się dziś poczuła i czego oczekuje. I żeby też wysłuchała i otworzyła się na to, co facet ma do powiedzenia. Tyle w temacie. Pozdrawiam, http://malvina-pe.pl

Dla mnie Dzień Matki zawsze była bardzo ważny.Normalne było dla mnie,że np. mój szwagier składał życzenia mojej siostrze wraz z dziećmi ( jak były malutkie),wiadomo dzieci podrosły i same to robią.Ale ojciec musi małemu dziecku przypomniec o takich sprawach,dać na kwiatka pomóc zrobić laurkę itp. Matka przeciez robi tak samo względem ojca.Przecież małe dziecko nie wie, który to dzień w roku- rodzic jest od przypominania.U mnie w domu podobnie było z Dniem Babci i Dziadka.Wiadomo,że jak kobieta staje się matką taki gest jest dla niej bardzo ważny!!!Więc jak jeden z drugim tatusiem, weźmie pierworodnego/pierworodną na ręce i powie" wszystkiego najlepszego dla naszej kochanej mamusi" to mu korona z głowy nie spadnie, a jakiego dużego plusa zaliczy?! ale, cóż faceci nie myślą,w taki sposób jak my- kobiety- nie są sentymentalni, tak mocno uczuciowi itp. Trzeba to olac i tyle, szkoda sobie psuć krwi. Mój mąż też nie potrafi tego, ale u niego w domu nie obchodzono tego święta w jakiś szczególny sposób, sam nieskłada mamie życzeń.Chyba że mu przypomnę i ja to robię za nas oboje. Co do Twojego pytania, NIE, nie jesteś dziwna.Wiele kobiet jest w takiej sytuacji.Pozdrawiam

Gość kama mmmm
Dzieki Ci wrkeciara za te slowa. Masz racje. Nie będę sobie psuć dnia. Milego dnia życzę i mamą życzę najlepszego.:-)

malvina-pe.pl U mnie rozmowa nie podziałała, za stary koń żeby zrozumiał.:P Powiedziałam,że dla mnie jest to nie do pomyślenia żeby nie złożyć życzeń mamie- jego matce( sytuacja z tamtego roku)A dla niego to było normalne, powiedziałam w jakim ja sie domu wychowywałam, że dla mnie taki gest jest bardzo ważny, i że mnie zabolało,że tak podchodzi do tych spraw.Nie muszę pisać,że mnie w tamtym roku również nie złożył życzeń - zostaliśmy po raz pierwszy rodzicami. Także, niektóre modele są niereformowalne.:/ Najlepsze, tydzień temu się mnie pyta czy MUSI mi kupić kwiatka z okazji Dnia Matki.Myślałam,że padnę z wrażenia.Powiedziałam,że oczywiście niczego NIE MUSI!Ech, Ci mężczyźni.....

Gość kama mmmm
Komunia a ty najmadralinka i przy tym bardzo glupia

Gość kokunia
ale przynajmniej potrafię czytać i pisać :)

Gość kama mmmm
Niestety ale mam slownik wlaczony w tablecie i tak się sklada ze nie zwrocilam uwagi zanim nacisnelam "enter". Jedno jest pewne - te baby które mnie obrazaja same swoimi slowami pokazuja jakie z nie tepe dziwki :-) Zatem proponuje żeby te babsztyle skoczyly z mostu albo się utopily :)) Życzę milego popoludnia pelnego milosci do bliźniego ;)

Gość kokunia
Wyjątkowo wulgarna z Ciebie Mamusia! Niezły wzór dla córusi, niema co :)

Gość gość
Dzis na przystanku widziałam, jak tata czekał z bobasem na zonę Gdy mama podeszła, tata dał w raczkę dzieciątku kwiatki i złozył jej zyczenia. Fajne to było.

Gość gość
Dzis na przystanku widziałam, jak tata czekał z bobasem na zonę Gdy mama podeszła, tata dał w raczkę dzieciątku kwiatki i złozył jej zyczenia. Fajne to było.

Gość gość
bo ma fajnego męża:) Nie to, co Autorka :(

Gość HAhaha ale nędza :D
Przecież to dzieci składają życzenia matce, a nie ojcowie. I Twoja "zemsta" że mu nie złożysz życzeń na dzien ojca... buahahhaha. Na 90% koles nawet nie wie kiedy jest :D

Gość kama mmmm
No cóż, maz wie kiedy jest dzień ojca akurat. Wiedzial ze dzis dzien matki... Ale chcial mi zrobic niespodziankę. Na godzinę 18.00 mieliśmy zamówiony stolik w restauracji. Kwiaty tez byly :-). Nie docenialam męża.. Aha no i dostalam stopkę córki odbita w takiej trwalej plastelinie razem z naszym zdjeciem. No wiec maz co nieco zaplanowal :-) Aha i dla waszej info chcialam powiedzieć ze przy dziecku nie klne, zresztą i ta by nie zrozumiala bo mowie do niej po francusku wiec problem z galowy. Dobranoc wredne malpy zawistne

Gość gość
ale kłamiesz, kama :D

Gość Matulatutula
Brak zyczen dla mamy od dzieci to przykre przezycie. Zastanawiam sie to wlasciwie kim ja dla nich jestem? Strasznie mi smutno i. lzy kapia . Trudno byc w takim momencie mocnym i moze nie powinno bo to boli.