Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emptines

Jak przytyć?

Polecane posty

Jem... tyle co każdy a nawet i więcej.. lubię słodkości i fast foody.. nie żałuję sobie niczego pod kwestią jedzenia a wciąż jestem chuda... nie tyję :( (176cm i 48kg) Jak przytyć? pomocy!!!

Gość szara...
skąd ja znam ten ból.. ja mam 179 i ważę jakieś 58

A miałaś wykluczane problemy zdrowotne mogące powodować taki stan rzeczy? Lekarze rozważali np. nadczynność tarczycy lub tasiemca? Kiedyś usłyszałam, że dietetycy dają o wiele mniejsze gwarancje na przytycie, niż na schudnięcie, bo - być może paradoksalnie - to pierwsze jest trudniejsze do osiągnięcia, gdy nie ma to polegać na utuczeniu kogoś czym popadnie. Poszukaj sobie poradników, jak obliczyć dzienne zapotrzebowanie na kcal i jedz więcej, niż potrzebujesz. Tylko staraj się jednak dobierać mimo wszystko zdrowe produkty, żeby taka fastfoodowo-czekoladowa dieta nie wyszła Ci potem na złe. Sprawdź, czy rzeczywiście jesz wystarczająco dużo, czy tak Ci się tylko wydaje - i porób jakieś podstawowe badania, bo może nie widać efektów Twojego jedzenia w wyglądzie, ale wyniki może okażą się kiepskie. Powodzenia!