Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zlobkowa.

Pytanie o zatrudnienie - ktos sie na tym zna?Wazne.

Polecane posty

Gość Zlobkowa.

Pracuje w zlobku. Od 2 miesiecy jestem na urlopie wychowawczym. Mam umowe na czas nieokreslony. Kiepsko nam sie wiedzie bez mojej pensji. Przed ciaza pracowalam 3.5 roku w zawodzie, przed tym 5 lat bylam na studiach. Umowa z 3 miesiecznym wypowiedzeniem. Czy jest mozliwosc przejscia na kuroniowke? Jak to rozegrac? Zostawic prace, ugadac sie z szefowa, ze odchodze za porozumieniem stron? Przyslugiwalaby mi wtedy kuroniowka? Czy musze byc zwolniona? A jesli tak to czy dyscyplinarnie, czy bedzie slad w papierach? Nie mam pojecia jak to rozegrac. Pomocy.

Gość gość
jeżeli jesteś na wychowawczym nie mogą cię zwolnić dyscyplinarnie nie daj sobie wpisać za porozumieniem stron bo ci odprawy nie dadzą co do kuroniówki to przysługuje każdemu kto przepracował minimum rok i został zwolniony jeżeli znajdziesz sama sobie robotę w czasie kuroniówki to też dostaniesz kasę ekstra

Gość Zlobkowa.
Ale co, mam isc do szefowej i powiedziec, ze chce aby mnie zwolnila?

Gość Zlobkowa.
??

Gość gość
to czemu o tym piszesz jak nikt nie chce cię zwolnić

Gość gość
a nie prościej po prostu wrócić do pracy? przecież urlop wychowawczy możesz przerwać. Nie rozumiem pomysłu z kuroniówką...

Gość Zlobkowa.
Nie chce oddac dziecka do nianki.

Gość Zlobkowa.
up

Gość Zlobkowa.
Mając na uwadze dyspozycję powyżej przywołanego przepisu, na rynku wykształciła się praktyka polegająca na tym, że pracodawcy często za namową pracowników w umowach umieszczają klauzulę stanowiącą, iż umowa o pracę rozwiązana została za porozumieniem stron z przyczyn dotyczących zakładu pracy. W takiej bowiem sytuacji, podobnie jak w przypadku rozwiązania umowy o pracę za wypowiedzeniem przez pracodawcę, były pracownik uzyskuje prawo do zasiłku dla bezrobotnych w ciągu 7 dni od zarejestrowania się we właściwym urzędzie pracy. ???? czyli rozumiem, ze mozna rozwiazac za porozumieniem stron aledlatego ze nastepuje redukcja etatow i taki zapis musi sie znalezc?