Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mogę mieć dzieci

Mój mąż chciał mieć dziecko, a ja nie mogę mieć dzieci.

Polecane posty

Gość gość
Kocha cię i ty się dla niego liczysz a nie dziecko. Bardziej kochać się nie da.

Gość gość
chyba widzicie że to prowokacja. No TO dalej, co masz z tą miednicą mniejszą????? Że zajście jest niemożliwe????

Napisze Ci tak jak to mi lekarz opisał. Stany zapalne narządów miednicy mniejszej dotyczą żeńskich narządów rozrodczych, jajników, jajowodów i wyściółki macicy. Wywoływane są najczęściej zakażeniem bakteryjnym i mogą przebiegać w postaci ostrej i w postaci przewlekłej z okresami remisji i zaostrzeń objawów. Mogą też dawać poważne powikłania z wytworzeniem ropni jajnikowo-jajowodowych, ropni mięśnia macicy, a nawet z zapaleniem jamy otrzewnej włącznie. Czasami powikłania te sprawiają, że dla ratowania zdrowia i życia konieczne jest usunięcie macicy i przydatków. Zdarza się również, zwłaszcza w postaciach przewlekłych zapalenia narządów miednicy mniejszej, że dochodzi do powstania zmian pozapalnych, głównie zrostów w jajowodach czy macicy, które upośledzają drożność tych struktur i utrudniają proces zapłodnienia stając się przyczyną niepłodności.

Gość gość
I w takich wypadkach pomocne jest in vitro. Ponawiam pytanie - czy diagnozowania cię w klinice leczenia niepłodności czy to był zwykły ginekolog?

Tak byłam w klinice niepłodności.

Zaraz wyjeżdżam do pracy więc jak coś to po pracy napewno zajrze tu. Do zobaczenia.

Ciesz się kobieto, że masz męża któremu zależy na Tobie znacznie bardziej niż na posiadaniu dzieci. Jak widać, naprawdę Cię kocha i jesteś dla niego najważniejsza. Inny facet by powiedział, że dla niego się liczy tylko modelowy rodzaj rodziny (mąż + żona + dziecko) i by Cię kopnął w zadek. Twój mąż zaś potrafił zrezygnować z marzenia o dziecku - i to się nazywa prawdziwa miłość.

Gość gość
To jest prawdziwa miłość.

Gość gość
Doceni to co masz bo możesz stracić

Gość olakinajusta
Powiedz mu to co nam tu napisałaś. Jeżeli zapewni Cie jeszcze raz że sie z tym pogodził to kochaj Go najbardziej na świecie:) Nie zadręczaj siebie i jego swoimi "wyrzutami" bo w końcu nie wytrzyma i Cie zostawi! Nie dlatego że nie możesz mieć dzieci tylko dlatego że Go zadreczysz!! Po drugie powinnaś pogadać z psychologiem, pomógł by Ci to zaakceptować. A po 3 rodzinie powiedzcie że to wasz sprawa kiedy i czy wogóle będziecie miec dzieci! Takie ciągłe pytania i jeżeli im opowiecie o problemie i o ewentualnym dalszym leczeniu to będą non stop pytać i ciągle rozdrapywac rany. A rady jakie Ci będą udzielać to już masakra!

Gość gość
to co opisałaś autorko czyli zakażenie bakteryjne rozsiewa zmiany dopóki nie zacznie się jej leczyć. A skąd u ciebie taki stan? W moim mieście miała to schorzenie dziewczyna słynąca z tego, że od kiedy skończyła 13 lat mielili ją wszyscy zdrowi chłopcy w każdej dyskotece. Nieleczona choroba bakteryjna nie tyle boli co zaburza miesiączkowanie, a bezpłodność to już skrajne zaniedbanie tej choroby, zorientowałaś się dopiero tak późno? Nie jest trudno wyleczyć ale trzeba najpierw zdiagnozować, no i nazwij w końcu po imieniu to choroba weneryczna, nie bierze się raczej z powietrza....

Miałam 3 partnerów w łóżku więc nie wiem czy to może być z tego. Nic mnie nie bolało.

Gość gość
Przepraszam że zapytam skąd jesteś? Mi kiedyś wmawiano że z PCOS nie będę nigdy mamą a jakoś jestem. Pytam bo niestety nie zawsze kliniki niepłodności się sprawdzają a wystarczy że trafi się do lekarza o ZDROWYM rozsądku i podejściu. Napisz jeśli to nie problem dla Ciebie

Gość gość
Droga autorko. Podam Ci 2 przykłady z życia. 1. Moja koleżanka miała zdiagnozowana bezpłodność. Nie wiem jaka nazwa fachowa tego schorzenia ale chodziło o to, że zaraz po trzydziestce nie miała już jajeczek, które można było zapłodnić. Kilka lat po zaniechaniu leczenia, tuż przed czterdziestką nagle zaszła w ciążę. Więc jednak stał się cud i jedno jajko się znalazło! 2. Ja - mam 43 lata i jestem z pierwszym dzieckiem w ciąży! Pozdrawiam serdecznie i głowa do góry.

Gość Poważnie lekarz w diagnozie
wpisał słowo w słowo fragment tekstu ze strony parenting.pl? żeby nie byc gołosłowną http://parenting.pl/portal/stany-zapalne-i-pozapalne-miednicy-mniejszej Wstydziłabys się :O Tutaj wchodzą osoby, które maja realne problemy z zajściem w ciąże i przeżywają tragedię życiową, a Tobie sie nudzi :O

Gość rodzicielka43
Problemy związane z ciążą i macierzyństwem poruszane są także tutaj www.daymynews.pl/?forum=ciazaporodmacierzynstwo więc jeżeli ktoś chcę to też może tam się wypowiedzieć i wysłuchać opinii innych osób.