Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taprolaktyna26

Bromergon - prolaktyna

Polecane posty

Gość taprolaktyna26

Witam, wiem, że istnieje już podobny temat, ale tam kobiety już mają dzieci po kuracji. Lekarka przepisała mi bromergon po badaniach na prolaktynę. Wszystkie inne badania też były i tylko ta prolaktyna za wysoka. powiedziała, że nie dużo ale leki mam brać. Biorę 3 tabletki dziennie. Miałam brać jedna po południu dwie na noc. Biorę trzy na noc. Bo boję się , że ta jedna w dzień nie uśpi. Czy któraś z was też zmaga się z ta prolaktyną ? Jakie miałyście objawy ? Ile już się leczycie? Mi przede wszystkim powiedziała , że daje mi ten lek ale najważniejsza jest psychoterapia, może być nawet w domu ale mam się przestać denerwować.

Gość gość
up.

ja miałam lekko podwyższoną prolaktynę w miesiącu badania (coś ok 40, a norma chyba do 25 w moim lab), być może wcześniej było dużo więcej, bo brałam też castagnus, ale bez skutków. przez rok nie mogłam przez to zajść. moje objawy - bolesność piersi od samej owulacji i to taka, że nie mogłam spać na brzuchu, opóźniające się miesiączki, tragiczny pms i bóle miesiączkowe nie do zniesienia. dostałam bromergon, 0,5 tabl dziennie, zaszłam w tym samym cyklu, w którym zaczęłam brać tabletki :)

Gość taprolaktyna26
U mnie już trzeci cykl będzie jak biorę bromergon . HEH raczej dopiero trzeci. Zauważyłam, że cykl się unormował. Zmiany jakie zaszły to właśnie bolesność piersi !! teraz nie bolały mnie tak wcześniej. Po pierwszych tabletkach jak brałam to non stop byłam nieprzytomna. Trochę jestem spokojniejsza teraz ale nie umiem się tak do końca zrelaksować. Czy wam też lekarz mówił o psychoterapiach ? Nie mam problemów w życiu osobistym, ani z partnerem, ani z pieniędzmi więc co mnie tak męczy :(

Gość taprolektyna26
Krótko brałaś zazdroszczę, że tak szybko się udało. i TAKA MAŁA DAWKA TEGO BROMERGONU. Ja czasem jak budzę się w nocy to czuję sie taka odurzona :( chociaż wiem, że wiele wieksza dawkę biorą inne Panie.

Gość gość
a czy od podwyższonej prolaktyny pojawiają się włoski w okół sutków ? Bo ja inne badania mam ok tylko prolaktyna wysoka :/ Też takmacie ?