Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscinnaaaaj

tata alkocholik nie byl na komuni !!

Polecane posty

Gość goscinnaaaaj

witam , wczoraj bylam na komunii mojego chrzesniaka , nie ma on matki bo zostawila swoje dzieci i uciekla od meza , przez te kilka lat wychowywala te dzieciaki moja mama i babcia , ojciec wyjezdzal do pracy za granice i szczerze powiedziawszy mial swoje dzieci w d***e ! ... Ale wczoraj przeszedl samego siebie ! W sobote opil sie , nie pomogl w przygotowaniach do komuni , ja sama musialam przyhechac zmeczona po pracy aby posprzatac i ugotowac ! Z popijawy wrocil o 5 rano w niedziele , mial jechac odebrac tort ale byl pijany i musial pojechac moj ojciec w dodatku zaplacil za ten tort , gdy trzeba bylo wyjsc juz do kosciola ten wstal i poszedl sie wykapac , ja musiallam byc w kosciele za matke mojego chrzesniaka a moj chlopak za ojca bo ten miall to gdzies , cala msze przeplakalam bo bylo mi szkoda tego dzieciaka ,nie mowiac o tym ze byl dzien matki i wszystkie dzieci dawaly roze swoim matka a dzieciak musial dac mi , poplakal sie przy tym , ja oczywiscie tez ... Ale najlepsze bylo to ze tatus dotarl na komunie z tym ze przespal sie w samochodzie pod kosciolem !!! Tragedia przez duze T !!!

Gość oboze!!jaktotak?
nie wieze !!!

Gość gość
dobrze, że chociaz ma Ciebie:)

Gość goscinnaaaaj
tak to prawda , ale pasowaloby dac nauczke tatusiowi ! Tylko co ? Macie jakies pomysly ?? Dzwonienie na policje nic nie da bo ma tam znajomego ktory jest komendantem :/

Gość gość
fajny tatuś tez chce być taki jak on

Gość gość
złóż wniosek do sądu o ustanowienie cię rodziną zastępczą, alimenty od ojca i matki i niech dziecko ma wreszcie szczęśliwy dom

Gość goscinnaaaaj
to nie takie latwe gdyz mam tylko 20 lat , jeszcze sie ucze , mam chlopaka a nie meza ... Chlopcy przebywaja od 4 lat u moich rodzicow w domu i naprawde niczego im nie brakuje ...

Gość kiskkaki
autorka ma pewnie swoje życie i swoje sprawy, gdyby chciała już dawno odebrała by dzieci. To jest straszne ale na dobrą sprawe nawet gdybys to gdzies zglosiła to po co?? Zeby dzieci do końca 18 r. ż plątały sie po rodzinach zastępczych???....

Gość gość
to niech osoba która obecnie wychowuje dzieci wnosi do sądu rodzinnego o ustanowienie jej rodziną zastępczą. Bo za chwilę może być tak, że tatuś postanowi sam wychowywać dziecko a pić będzie dalej. Zabierze dziecko i nic nie będziecie mieli do powiedzenia. A co do alimentów to nie są to pieniądze dla was tylko dla dziecka i rodzice mają zasrany obowiązek na dziecko łożyć. I nie liczy się kto ile zarabia tylko jakie ma możliwości finansowe i jakie są potrzeby dziecka. Wystąpić o alimenty od ojca i matki, a przy okazji jak będziecie rodzią zastępczą to też jakieś pieniądze się dostaje i odkładać to młodemu na konto. Ustalić kontakty rodziców z dzieckiem i może się ogarną.

Gość gość
miałaś 12 lat jak zostałaś chrzestną matka?? Nie klnij tak na ojca, jest gówno warty i nic więcej ale co to za matka która zostawiła dzieci?? To jest twoja siostra tak??

Gość goscinnaaaaj
to wszystko jest bardzo pogmatwane , ja dzieciakow nie dostane a nawet gdyby to nie wiem czy bym chciala bo jakby nie bylo to obowiazek na cale zycie . Rodzice tez nie wiem , ostatnio byli w opiece spolecznej i pytali o to ale nie wiem tez co postanowia bo tata schorowany , z reszta oboje maja juz prawie po 50 lat a dzieciaki osiem i dziesiec ... Strasznie glupia sytuacja i nie wiem co to bedzie ... :/ najgorsze jest to ze dzieciaki sa za ojcem , wogole nie widza krzywdy ktore im wyrzadza , co prawda ich nie boje ale samo to ze ma ich gleboko w powazaniu ...

no to rzeczywiscie starzy jak maja po 50 lat a ty zamiast się przejmować że dziecko ma p********h rodziców to po prostu mu pomóż i już zajmij się pogadaj zaprowadź do psychologa odrób z nim lekcje a nie najważniejsza komunia z której zapamięta tyle że tatuś spał pijany pod kościołem ale mi sakrament...

Gość goscinnaaaaj
nie , ojciec dzieci to moj wujek. Matka dzieci odeszla z moim drugim wujkiem i od 4 lat nic o niej nie slychac , wiem ze to patologia ale co poradze ... Najgorzej ma moja mama bo wychowala swoje dzieci i myslala ze bedzie miec spokoj a tu takie cyrki ... To prawda matka zostawila dzieci ale uwazam ze ojciec powinien dawac teraz z siebie dwa razy wiecej a ten pije !! Znalazl sobie kobiete z malym dzieckiem i tylko je powaza , jemu kupuje i dla tego dziecka jest ojcem ! Nie mam slow , wczoraj przed komunia wszystko mu wygarnelam ale pewnie i tak do niego nie doszlo bo pijany byl , rece opadaja ..

Gość gość
haha prowokacja, autorko miałaś 12 lat jak chrzestną zostałaś? :D Niezła ściama :D Nie wyszło ci. Tylko nie pisz, że dzieciak był chrzczony dopiero w zeszłym roku :D

Gość goscinnaaaaj
niestety z chrzesniakiem widuje sie rzadko bo mieszkam 50 km od nich ,i jak pisalam wczesniej ucze sie w weekendy a w tygodniu pracuje , nie mam mozliwosci jezdzic codziennie do niego i jakos go odciagac od tych spraw ...

Gość goscinnaaaaj
to nie prowokacja , chlopaki byli chrzczeni gdy mieli 5 i 7 lat , a to wszystko przez matke gdyz nie chciala ich ochrzcic , a ze sobie poszla to moja mama zorganizowala chrzciny i sama za nie zaplacila , zrobila takze uroczystosc bo przeciez tatus jak zwykle mial to gdzies .. Naprawde uwiezcie ze bardzo bardzo bym chciala aby to byla prowokacja ...

Gość odpowiedz na pytanie
jak zostalas chrzestna, majac 12 lat :D

Gość goscinnaaaaj
zostalam chrzestna gdy mialam 16 lat , bylam juz wtedy po biezmowaniu , nie wiem dlaczego dla ciebie to jest najwiekszy problem ...

nie wiem co to za problem z tym, że tak młoda osoba ma chrześniaka w wieku 8 lat;) ja mam 23 lata a mój chrześniak 10, od urodzenia było wiadomo, że to ja będę chrzestną (zresztą to syn mojej chrzestnej - siostry mojej mamy). W kwietniu przystąpiłam do bierzmowania, a w lipcu odbyły się chrzciny. Mały miał 4 latka, ja 16. Był to cudowny okres zarówno dla niego jak i dla mnie - był na tyle duży, że wiedział, iż przystępuje do wspólnoty kościoła etc., i mówił wszystkim, że jestem jego mamą świętą;)

Gość goscinnaaaaj
izulinka - ja też nie widzę w tym problemu , niektórzy myślą że wszyscy chrzczą dzieci mają po kilka miesięcy ....

Gość goscinnaaaaj
właśnie się dowiedziałam że tatuś zabrał wszystkie pieniądze które dziecko dostało na komunie i poszedł pić !... Przecież jak ja bym tam była to bym mu łeb urwała !!