Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ma ma.

Moja mama obraziła się na mnie .....

Polecane posty

Gość Ma ma.

Jestem mama 2 letniej dziewczynki . Obecnie zajmuje się córka i domem (urlop wychowawczy ).Maz wiadomo większość dnia spędza w pracy .Ostatnio mam jakiegoś dola bo nic mi nie wychodzi.:( Przyjaciółka zrobiła mi niespodziankę i wynajęła domek na 2 dni nad jeziorem. Zadzwoniła ze przyjedzie po mnie w piątek jak mąż wróci z pracy i jedziemy . Maż mówi ze bardzo fajnie i dobrze zrobi mi taki wyjazd. Nawet załatwił sobie urlop na piątek żebym mogła wyjechać wcześniej. Wszytko fajnie tylko jak usłyszała o tym moja mama to obraziła się na mnie. Ze mam rodzinę , ze jak ja tak mogę , Czy to naprawdę takie złe ze chce pobyć z koleżankami ? (oprócz przyjaciółki będą jeszcze 2 dziewczyny )

Gość pot
tak mama ma racje, za jej czasów takie rzeczy były nie do pomyślenia,żeby zostawiac dzieci i szlajać się z kumpelami gdzies po barakach....

Gość gość
Daj spokoj przeciez nie wyjezdzasz codziennie. Wrocisz wypoczeta i zrelaksowana. Nie sluchaj mamy jestes juz duza dziewczynka ;)

Gość gość
tweoja mama jest staroświecka i tyle

Gość gość
twoja-sorki :D

Mama nie może się na taki wypad odważyć, albo w przeszłości pewnie tylko dom dzieci dom, dla siebie zero czasu i teraz uważa ze to coś zlego! Facet sobie z dzieckiem poradzi, nie róbmy z nich bezradnych dzieci, bo to my im taką ramkę przyprawiamy, im to odpowiada i się dostosowuja do naszej opinii! A tu można więcej od nich wymagać. Twoja mama pewnie myśli, ze Twój mąż to Twoje drugie dziecko, które bez Ciebie puści dom z dymem. Tobie też coś się od życia należy, praca przy dziecku jest 24h na dobę, mąż mimo że cięzko pracuje odrywa się od domu zmienia otoczenie, nie siedzi ciagle w 4 scianach, nie daj sobie mydlic oczu, jedź :)

Gość gość
Ale ty bierzesz tą córkę ze sobą czy nie w końcu? Nie rozumiem o co się twoja mama obraziła. Wyjeżdżasz odpocząć i to powinno twoją mamę cieszyć! Dziwną masz matkę. Jesteś dorosła i jeżeli wyjeżdżasz zostawiając gdzieś dziecko to masz do tego pełne prawo i to twoja decyzja a jeżeli bierzesz ją ze sobą to też twoje deski że tak powiem a nie twojej mamy. Nie rozumiem powodu do obrażania się .

Gość Ma ma.
Córka zostaje z mężem . Mój mąż jest bardzo dobrym ojcem:) On też mówi ze moja mama jest staroświecka i dlatego dla niej to dziwne .

Gość taki lajf
Obawiam się, że mama zwyczajnie zazdrości, że poza opieka nad dzieckiem masz jeszcze ochotę, i co najwazniejsze wsparcie męża, do realizowania WŁASNYCH planów ;) Czym ty sie w ogóle przejmujesz? :) Jeszcze jakby to mama miała ci z dzieckiem zostac to rozumiem, ale tak? ;) Baw sie dobrze :D Ja tez zazdroszczę, ale u mnie to raczej brak zorganizowanych koleżanek, niz brak chęci czy mozliwości :)

Aaaaaale ja Ci zazdroszczę ;]] Twoja mama pewnie też ;p jedź i się relaksuj!

Gość gość
Jedź ,odpoczywaj :) i nie przejmuj się głupotami .

Gość chlo...
To sobie znalazla mamusia powod zeby sie obrazac :D Jedz i odpocznij od codziennego zycia :) Przyda Ci sie, ja zazdroszcze bo moje kolezanki najlepsze porozrzucane po swiecie :)

Gość kafe x
jak mąż nie ma nic przeciwko i jeszcze zajmie się dzieckiem to jedź:) to tylko dwa dni:) odstresujesz się i wrócisz do domu radosna i uśmiechnięta:) jedź kobietko:)pozdrawiam:*

Gość mama syna i corki
Ja raz w roku wyjezdzam na weekend z przyjaciolkami i moja mama na poczatku tez krecila nosem, ale przepraszam bardzo, to nie jej sprawa, prawda? My jak wyjezdzamy to naprawde nie imprezujemy, ale pijemy sobie drinki, jemy i gadamy :) I tak od piatku popoludniu do niedzieli po poludniu :) W koncy nikt nam nie siedzi na glowie, mozemy sobie poplotkowac, wyzalic sie i pogadac od serca (jestesmy we 4, wszystkie jestesmy matkami) Nigdy w zyciu nie zrozumiem podjescia typu: jak sie ma dzieci i meza to sie siedzi przy dzieciach i mezu 24 h/dobe do konca swiata...Ja naleze do matek, ktore sa troche egoistkami i dbaja tez o swoje sprawy, bo wychodze z zalozenia, ze dzieci maja nie tylko matke, ale i ojca, ktory rowniez powinien sie angazowac i o nie dbac, wiec uwazam, ze taki wyjazd raz w roku (w moim przypadku), czy raz na jakis czas w ogole tylko wszystkim wyjdzie na dobre. Jak ja wyjezdzam to moj maz jest z dziecmi i bardzo sie z tego cieszy, bo jest w koncu sam na sam z nimi. DLatego tobie mowie: nie martw sie, baw sie dobrze i skoro maz jest zadowolony, ze bedzie sam z corcia, to nie rozumiem twojej mamy (zreszta swojej tez nie ;) ) co jej do tego.

Gość gość
mnie by ochrzanila za dyskoteke odkad mam rodzine, a ty o domku letniskowym myslisz. tak to jest z rodzicami, klam ze masz szkolenie albo ze pojechalas do Lichenia:) "mamy sie nie pytaj tylko meza"

Gość czekając na rozum
Robisz bardzo dobrze....a mamy niech mówią sobie co chcą, takie prawo mamy :) ważne że mąż rozumie o co chodzi - a taki wyjazd każdej kobiecie jest potrzebny, szczególnie takiej która nie pracuje i całe życie koncentruje się tylko albo w 99% w domu. Jedź i baw się dobrze!

Gość Ma ma.
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi :) bardzo się ciesze na ten wyjazd. .Mojej matce pewnie z czasem przejdzie ...

Gość gość
nie wiem o co chodzi Twojej mamie? ja z mężem co jakiś czas wyjeżdżamy na weekend tylko we dwoje a rodzice chętnie opiekują sie wtedy swoją wnuczką. Małżeństwo potrzebuje tez czasu tylko dla siebie, albo każdy chce czasem pobyć z przyjaciółmi, rozluźnić się, odpocząć a nie tlyko siedzieć w domu i mysleć co by tu na obiad ugotować. Nie rozumiem Twojej mamy i co Ty się przejmujesz że ona sie obraziła. Jej srapaw skoro ma takie durne poglądy