Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przeziębienie? ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem tutaj nowa i mam do was pytanie. Dostałam okres 11.05 wieczorem, trwał do 15.05, w ten dzień przyjechał do mnie chłopak no i wiadomo jak się skończyło [stosunek przerywany] powiedział, że będzie uważać, ale nie jestem na 100% tego pewna, bo zwłaszcza gdy poszłam do łazienki to leciało ze mnie strasznie ;/ wprawdzie to była końcówka okresu, ale przy tych moich cyklach...aż strach pomyśleć. Dodam, że mam okresy nieregularne [ 23 dni, 28dni czasami 31dni nawet] od tego zajścia minęło prawie 2 tygodnie [w środę dokładnie] Zrobiłam pierwszy test po 8 dniach - jedna kreska, ale nadal czuje się kiepsko. wahania nastroju nic nie jem a jak już zjem to mam ochotę zwrócić z powrotem, po każdym posiłku odbija mi się, nawet po głupim jogurcie, rano budzę się z takim uczuciem jakbym miała zaraz zwymiotować, pobolewa mnie trochę w jajnikach a z dwa dni temu miałam stan podgorączkowy, bóle głowy. Może za dużo świruje, może jestem po prostu przeziębiona. Nie wiem czy mam powtórzyć test czy czekać do okresu [ planowo ma wystąpić za 11 dni] ? Proszę o porady..

Gość gość
Oczywiście, ze poczekaj do daty planowanego okresu, a nawet kilka dni dłużej. Zapłodnienie to jeszcze nie wszystko, nawet jeśli dojdzie do zapłodnienia to kluczowym momentem jest zagnieżdżenie się komórki w macicy. Do tego czasu w ciąży nie jesteś :P Nawet gdyby doszło do ewentualnego zapłodnienia . Czego was teraz na lekcjach biologii ucza? :O