Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania2424

Ciaza po poronieniu-kiedy do lekarza?

Polecane posty

Gość Ania2424

Jestem na poczatku trzeciej ciazy, druga niestety poronilam ale pozno 18tydz. Teraz jestem na poczatku 6 tygodnia i do lekarza chce isc dopiero za 2-3 tyg jak juz bedzie mozna zobaczyc serduszko. Mysle ze nie ma powodu abym szla wczesniej, nie plamie, wszytsko jest ok, jak uwazacie?

Gość gość
Mój lekarz akzał mi przyjśc do siebie w tygodniu po zrobieniu pozytywnego testu, żeby sprawdzić czy pęcherzyk jest w macicy, itp, itd. Ważne tez jaka była przyczyna poronienia (bardzo późno 18 tc - przykro mi)

jak byłam w 7 tygodniu to już było widać serduszko . przykro mi z powodu straty.

Gość Ania2424
Przyczyna byla albo infekcja albo niewydolnosc szyjki, jedno zapewne powiazane z drugim. Dziecko bylo zdrowe, na poczatku nie mialam zadnych dolegliwosci. Dlatego teraz wolalabym poczekac, jedyne co to zrobilam badania TSH, FT4, morfologie, mocz i ide do endokrynologa za 2 dni(mam niedoczynnosc tarczycy). Dbam o siebie, nie pije, nie pale, wiec chce pojsc pozniej, bo jakos wizyta u lekarza jest dla mnie juz takim potwierdzeniem ze ciaza jest i wolalabym juz zobczyc serduszko aby sie nie denerwowac czy za wczesnie czy moze cos nie tak... ehh ciezka jest ciaza po stracie, wiem od paru dni a ciesze sie i zarazem boje:(

musisz być dobrej mysli. wiem ze łatwo się mówi ale musisz wierzyć ze bedzie dobrze. nie możesz teraz myśleć negatywnie.

Gość Ania2424
Wiem o tym, staram sie naprawde, druga strata złamałaby mi serce.

nie bedzie już drugiej straty. Trzymaj się tej myśli i myśl pozytywnie. Dbaj o siebie i maleństwo chodz regularnie do lekarza wykonuj wszystkie badania i co dzień powtarzaj sobie że wszystko bedzie dobrze

Gość Ania2424
Pewnie ze bede chodzic, w obu ciazach robilam wszytskie badania ktore trzeba i chodzilam regularnie do lekarza. Mimo to mnie to nie ochroilo, teraz bede madrzejsza o te doswiadczenia.

ja jestem pierwszy raz w ciąży i jestem zmuszona zmienić lekarza.chodzę prywatnie a wogołe się nie interesuje ciąża.. wizyta trwa 5 min.. nie dostaje zdjec USG.. mozesz mi powiedzieć jakie musiałaś robić badania w pierwszej ciązy? bo ja do tej pory (22 tydzien) mialam tylko mocz morfologie,WR,HBS, odczyn Coombsa. i to tyle..

Gość Ania2424
Ja mialam morfologie i mocz co miesiac. Pozatym co miesiac FT4 i TSH bo mam niedoczynnosc tarczycy. Na poczatku i pod koniec ciazy robilam toxoplazmoze, cytomegalie, rozyczke, hiv. Pod koniec ciazy wymaz z pochwy na paciorkowca i gronkowca. To chyba tyle:)

toxoplazmoze, cytomegalie, rozyczke, hiv tych badan nie mialam zleconych. rozyczke miałam i szczepiona byłam to chyba już nie trzeba.. ale toxoplazmoze chyba sama sobie zrobie.