Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama282820

przepis na niesmażone dania z kurczaka (filet) prosze ma ktoś

Polecane posty

Gość mama282820

bardzo prosze szukam przepisow na dania z fileta z kurczaka/indyka/mieso drobiowe oby tylko nie smażone, ma ktos fajne smaczne przepisy???

Gość gość
Ja robię różnie. Możesz zrobić zapiekane mielone pulpeciki z kurczaka w sosie serowo-smietanowym(jogurtowym) z brukselką, robię kurczaka w sosie z mleka kokosowego, gulasz z kurczaka, piersi z kurczaka zapiekane z pomidorami suszonymi i mozzarellą. Medaliony z kurczaka w sosie pieczarkowo-brokułowym Nie wiem co lubisz :)

Gość gość
Ja robię różnie. Możesz zrobić zapiekane mielone pulpeciki z kurczaka w sosie serowo-smietanowym(jogurtowym) z brukselką, robię kurczaka w sosie z mleka kokosowego, gulasz z kurczaka, piersi z kurczaka zapiekane z pomidorami suszonymi i mozzarellą. Medaliony z kurczaka w sosie pieczarkowo-brokułowym Nie wiem co lubisz :)

Gość gość

Gość mama282820
dlatego ze maz ma diete watrobowa a mi pomysłów brak,moze ktos poda przepis??w necie tez nic ciekawego nie ma nie moze byc smazone i tluste.

Gość gość
filet kroisz w kostke, wrzucasz do wody i gotujesz razem z sola i pieprzem na małym ogniu. Jak już będzie miekki dodajesz posiekany komprek do tego treochę śmietany lub zageszczasz mąką z wodą i masz pyszny sos. Pojajesz z ziemniakami lub ryżem. Możesz tez zrobic gęsty sos szpinakowy i położyc na folie alumioniową filet przyprawiony, na to ten sos szpinakowy, zawijasz folie i do piekarnika lub na grilla. To samo możesz zrobic ale zamiast szpinaku dajesz pomidora i na to ser żółty ( ale to jak już filet będzie dosyc upieczony )

zgrilować pierś w przyprawach; zapiec pierś w róznych marynatach, albo np. w jogurcie wymieszanym z przyprawą cajun; w całej piersi wyciąć kieszonkę i zrobić farsz - np feta z pietruszką i oliwkami i zapiec, ja to obsmażam jednak przedtem; potrawkę - jak zostanie ugotowane mięso np. z rosołu to robię sos śmietanowy z agrestem i cytryną, jak nie mam agrestu to z ananasem; filety kroję na paski ok 10/4cm kładę na szynce parmeńskiej, smaruję pesto, zawijam w roladki i piekę;