Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęśliwa86

mandat za przejazd liniami intercity

Polecane posty

Gość szczęśliwa86

Witam Potrzebuje informacji o mandacie za przejazd liniami intercity. Mój mąż Dostał go 14.11.2001r choć nie wiem dlaczego ponieważ wtedy był w wojsku i miał na sobie mundur. Poza tym nie otrzymał żadnego wezwania do zapłaty ani o tym że została przeprowadzona sprawa w sądzie. Dodam że od 6 lat ma inny adres zameldowania i również na nowy adres zameldowania żadnego pisma nie otrzymał. Dziś przyszło pismo od komornika sądowego o zajęcie wierzytelności. Co mam w takiej sytuacji zrobić? Czy taki mandat nie jest już przedawniony? Z góry dziekuje za informacje i pomoc

Gość gość
jak komornik to na pewno nie jest przedawniona musicie zapłacić albo weźmie mu z pensji

Gość gość
Tak tylko sprawdze, czy tu sie post wklei, bo na moim cos sie spartolilo po przerobkach grafiki

Gość gość
Tak tylko sprawdze, czy tu sie post wklei, bo na moim cos sie spartolilo po przerobkach grafiki

Gość gość
z tego co wiem wojskowi mają 78% zniżki, więc mąż powinien mieć bilet ulgowy i miejscówkę

Gość gość
jak komornik to na pewno nie jest przedawniona musicie zapłacić albo weźmie mu z pensji

Gość gość
z tego co wiem wojskowi mają 78% zniżki, więc mąż powinien mieć bilet ulgowy i miejscówkę

Gość gość

Gość gość

Gość szczęśliwa86
Ale jak to możliwe po 12 latach nagle sobie przypomnieli że ma niezapłacony mandat? To chyba nie jest zgodne z prawem. Przecież mogli wysłać na nasz adres jakieś pismo że mandat jest niezapłacony a Oni nawet nas nie poinformowali.

Gość gość
nie musieli wysyłać pism (procedura uproszczona) mam taką samą sytuację masz 7 dni żeby wnieść skargę do sądu. i próbować powołać się na przedawnienie.

Gość szczęśliwa86
a ja chyba pójdę do jakiegoś adwokata i zapytam go o jakieś rozsądną poradę. Czytałam na jakimś forum że nawet jak ma sprawe komornik po takim czasie to i tak przechodzi na przedawnienie, wystarczy ze napisze sie jakies pismo. Spróbuje chyba warto bo sam mandat to kwota około 150 zł a łącznie ze wszystkimi kosztami to prawie 1000 zł chyba małe przegięcie.

Gość gość
mam to samo,mowię ci pisz odwołanie masz 7 dni na to i powołaj się na art o przedawnieniu.