Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość go go gogo

Idę w środę na POBRANIE KRWI i już mi słabo.

Polecane posty

Gość go go gogo

Mam jakaś z***bistą fobię jeśli o to chodzi, boje się, słabo mi, niedobrze. To dopiero w środę, a ja od dwóch dni już chodzę "posrana" ze strachu :o . Nie jestem dzieckiem, a dorosłą kobietą, a boję się jak cholera. Nie dość, że boję się, że zemdleję ( zdarzało mi się ) to jeszcze boję się wyników tego badania bo przez tę fobię już od dawna nie miałam pobieranej krwi. Ktoś ma podobnie ? Jak sobie radzicie ? Ja oczywiście nie patrzę na to do robią, staram się myślami być w innym miejscu, ale słabo mi to wychodzi.

Gość gość
ja mam identycznie, boje sie strasznie ale ide, nigdy nie zemdlalam ale zawsz ema rpzed tym obawy . Dodam iz mam ogolnie nerwice lekowa wiec rozne rzeczy i te blahe stanowia dla mnie wyzwanie:/

Gość go go gogo
U mnie to też chyba objaw nerwicy, czasami sama potrafię tak się nakręcić, że serce wali mi jak młot, kręci mi się w głowie, mam nogi jak z waty. I często są to właśnie błahe sprawy...

Gość gość
To jak Ty sobie wyobrażasz swój poród?

mam tak samo, po pierwsze przestańcie o tym myśleć, potraktujcie to jak normalna wizyta :D JEŚLI MDLEJECIE NAJLEPIEJ POBRAĆ KREW NA LEŻĄCO ! - stara szkoła nauki ! spróbujcie ! ja zaciskam zęby, wiąże mocno sznurówki i głowę odwracam, czasami zerkam... ale wierci mnie w brzuchu na myśl o tym. wtedy mówie do siebie kobieto ogarnij się to nic strasznego !

Oczywiście jak mi pobiera taka doświadczona pielęgniarka :) Bo ostatnio jak byłam na pobraniu krwi to była taka młoda co nie potrafi trafić w żyłę :O A u mnie cięzko trafić. Wbiła za pierwszym razem ale krew nie leciała i mi wierciła tą igłą w środku :O

Gość wielkapani000000
kurfa, zaczarowana18, no to pięknie im pomogłaś :D i mi wierciła tą igłą w środku :D :classic_cool:

Gość go go gogo
Na leżąco to niewiele zmienia, no może oprócz tego, że się człowiek nie poobija. Dla mnie i tak zdecydowanie bardziej przerażający jest sam fakt zemdlenia, jest to dla mnie naprawdę paskudne uczucie i mam potem z głowy dwa kolejne dni bo czuje jak mi cały świat wiruje.

dobre :) ja mam krew pobieraną regularnie co miesiąc, a od lutego codziennie robię sobie sama zastrzyki z heparyny :D panikary jesteście i tyle :)

cholera jak mi wbiła w styczniu i wierciła to myśłałam ze ... miesiac piekny siniec, tydzien reka nie moglam ruszac, niby since takie powstawaja przy stresie ale ja sie rozluznilam przynajmniej mnie sie wydawalo tak...

Dokładnie ! Nieprzyjemne uczucie to było :O to wiercenie igłą w środku :O a potem siniak na pare cm :(

Dokładnie ! Nieprzyjemne uczucie to było :O to wiercenie igłą w środku :O a potem siniak na pare cm :(

Gość go go gogo
Słuchajcie mnie opowieści o wierceniu czy o siniaku naprawdę nie przerażają, ja się bólu nie boję. Nie jestem na niego specjalnie wrażliwa. Ja po prostu bardzo źle reaguję, dla mnie wbijanie igły w żyłę jest po prostu czymś naprawdę ohydnym. Są ludzie, który paniką reaguję na widok malutkiego pająka czy myszy, a ja mimo iż nie patrzę na igłę, żyłę, tę krew to i tak to "widzę". Tak, dokładnie, niestety można zemdleć leżąc na kozetce.

nio to tak jak ja boisz się wbijania igły :P nie wiem czy jest na to jakaś rada :P hehe może ktoś udzieli dobrej rady > :) ??