Gość renius85 Napisano Maj 27, 2013 Witajcie. Bardzo proszę o pomoc, poradę., Mój mąż coraz częściej pije. Na początku pił co miesiąc, potem co tydzień, a w ostatnim tygodniu upił się 3 razy. Zaczęło się od kupienia bimbrownika , na własny użytek , na potrzeby komunii i był nawet taki moment, że drinkował codziennie. Ostatnio robię mu jazdy, bo nie mogę tego znieść, bardzo go kocham , mamy dwie córeczki, jedna ma9 lat, druga 0,5 roku! Miałam ojca alkoholika i wiem co to znaczy. Mąż się tłumaczy , że ciężko pracuje i jest od zarabiania pieniędzy, więc "mu wolno". Tym bardziej mnie rani, ponieważ też pracowałam, ale teraz ze względu na małą kruszynkę siedzę w domu. Dogaduje mi , że traktuję go jak śmiecia, bo się czepiam o to pijaństwo!! Dzisiaj po raz pierwszy powiedziałam, że nie mogę już patrzeć na jego zapijaczoną twarz, więc wyszedł. Nie wiem gdzie jest, co robi, strasznie się martwię. Zrobił tak po raz pierwszy od naszego związku, który trwa już 11 lat. Dzwoniłam, odebrał, powiedział , że nie wie kiedy wróci a ja wyję teraz jak bóbr. Jestem słaba na to wszystko. Czy mam rację, czy to alkoholizm? Nie wiem co mam robić, czuję się taka bezsilna.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach