Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koci gośc

2 pytania o koty

Polecane posty

Gość koci gośc

ile powinien ważyć zdrowy, dwuletni kot? i drugie pytanie: czy kota szczepi się raz w życiu, czy częściej, np raz na rok? przyznam się, że nie wiem

Gość SOIMRFE
ja kota nie szczepie :/ mysle ze kotka moze wazyc nawet 2 kg a kocur powinien 4,5

Gość gość
Sprecyzuj dokładnie o jaką rasę kota i jakie szczepienie ci chodzi.

Gość gość
co roku sie szczepi :O a tym bardziej jezeli masz koty wychodzace, czy majace stycznosc z innymi kotami czy zwierzetami w ogole.

Gość gość no1
miałem kota, który żył 20 lat, nigdy nie był szczepiony, ważył ok 4 kg. Teraz mam dwie kotki, też nie szczepię, są mniejsze.

Gość gość
Jestem technikiem weterynarii i z tego co mnie uczono to waga kota dorosłego zależy od jego rasy. Np zwykły dachowiec może ważyć ok 3-4 kg a pers czy radgoll nawet 7-8 kg więc to jest zależne od rasy kota. Jeśli chodzi o szczepienia to na wściekliznę można szczepić raz w roku(ale nie jest to konieczne) a pozostałe szczepienia do wieku 3 lat należy szczepić co rok lub półtora a po tym czasie można szczepić co 2 lata lub rzadziej albo całkowicie odpuścić sobie takie szczepienia. Ważne tylko żeby odrobaczać kota regularnie.

Gość gość
mam dwa dachowce i wydaje mi się, że troszkę ostatnio przytyły, bo talii im nie widać, acz otyłe nie są, zmieniłam im już nawet karmę, ale efektów póki co nie widzę chodzi mi o szczepienie na podstawowe choroby wirusowe, jedna kotka jest szczepiona na 5 chorób, drugą będę szczepić za tydzień na to samo