Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łebDoSłońca

życie bez jajników

Polecane posty

Gość łebDoSłońca

Witam, bardzo proszę o informację, czy któraś z Pań miała usuwane jajniki? Mam 25 lat i czeka mnie operacja usunięcia lewego jajnika. Prawego usunęli mi 4 lata temu. Powód: torbiele tzw potworniaki. Jak wygląda życie po ich usunięciu? jak zdrowie? zycie intymne itp? Za każdą odpowiedź będę bardzo wdzięczna.

Gość gość
Współczuje, naprawdę. Ja miałam potworniaka ale nie usuwali mi jajnika. Usuniecie jajników w tak młodym wieku to bardzo odważna decyzja. Czy nie powiedziano ci, że czeka cie przedwczesna menopauza? Nie lepiej poszukać lekarza, który wykona operację oszczędzającą?

Gość łebDoSłońca
no właśnie wiem o tej menopauzie i wszystkich innych "niedogodnościach". Nie wiem czy w moim przypadku wchodzi w grę operacja oszczędzająca, bo guz jest duży a mam tylko 1/4 lewego jajnika, przy pierwszej operacji usunęli mi cały prawy i 3/4 lewego jajnika...

Gość CzekającNa
łebDoSłońca, Jak potoczyła się Twoja historia? Czy usunięto Ci jajnik? Mam 28 lat, za miesiąc czeka mnie czwarta już z kolei operacja usunięcia torbieli na jajniku lewym, który jest już bardzo okrojony po poprzednich dwóch operacjach (ostatnia trzy miesiące temu). Planowana jest operacja oszczędzająca, ale uprzedzono mnie, że może się nie udać uratować resztek jajnika. Przydatków prawych nie mam już od dawna. Trudno jest znaleźć informacje o doświadczeniach młodych kobiet w tej sytuacji. Jeśli jeszcze zaglądasz na forum, napisz proszę parę słów.

Gość Aga

Czy ktoś tu jeszcze jest? Bo temat dla mnie ważny.