Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakrętko

POMOC WS. KOMPUTERA PC!!! PROSZĘ;)

Polecane posty

Gość zakrętko

HEJ, Dostałam w spadku po bracie kilkuletni komputer PC. Jednak trochę zamula i chciała bym go przyspieszyć;) W tym momencie nie mogę zrobić żadnego rzutu z ekranu ani podać danych z jakiegoś programu diagnostycznego bo muszę zainstalować nowy system na dysku(brat zabrał oryginalny) a mi został jakiś tam stary gdzie był on tylko pomocniczym dyskiem. Płyta główna - GIGABYTE GA-G41M-ES2L Wiatraczek od procesora -REVOLTEC ram-kingston DDR2 1 G 800MH zasilacz WHITEENERGY ATX-350W narazie bede inatalowała xp bo nie mam innej instalki. dysk 250 gb samsung sata obudowa mustang temp-38c Nie wiem jaki jest procesor na pewno jakiś intel . Przez dwa tygodnie komputer działał na dysku brata-identyczny jak ten co mam i też na xp(profesional 3 pack) i wiem ,że strony internetowe otwierają się z opóźnieniem , you tube się przycinał z każdym ruchem myszy lub otwarciem nowej strony. nie można było odtworzyć żadnego filmu z dysku lub płyty ani pena bo robił się blueskreen. Mam bardzo szybki internet i nie mogę go w pełni wykorzystać - co zrobić? Zainwestować w nową płytę czy może grafikę dokupić lub ram, albo jakiś dodatkowy system chłodzenia?? Mam w domu jeszcze starego laptopa DELL inspirion 6000 w którym raz jakieś 5-6 lat temu był format(xp) i ram jest 504gB. Nie mam do niego sterowników i boje się go przeinstalować. Laptop jest w bardzo dobrym stanie ale dość długo się włącza do 5 min a internet zaczyna sprawnie działać po ok. 15 min od włączenia przeglądarki gdzie i tak od czasu do czasu musi myśleć dość długo? Czy do kupić mu kości pamięci? Laptopa jeszcze nie rozkręcałam;) Mam nadzieje że ktoś nadąży za moim tokiem myślenia i mi pomorze i doradzi choć trochę.

Gość zakrętko
halo;(;)

Gość gnat
Format, nowy system i będzie hulał. Nic mu nie potrzeba, no chyba że do gier z dużymi wymaganiami.

Gość pokrętłooo
Ta płyta obsługuje do 8 GB RAMu, więc jak chciałabyś zainstalować na kompie np. Win 7, to możesz dokupić z 2 GB. XP-ek bez zająknięcia pracuje na 1 GB RAM. Podstawowa sprawa, to zainstaluj na nowo XP-eka i sprawdź, jak komputer się zachowuje. Sprawdź też, co to za procesor tam siedzi. Użyj np. Everesta: http://www.dobreprogramy.pl/Everest-Home-Edition,Program,Windows,11558.html

Gość gość
ponawiam temat