Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowana przyszła mama

Wypróżnienie przy porodzie i reakcja położnych

Polecane posty

Dowiedziałam się, że znajoma podczas porodu się wypróżniła, wygadała sie położna, która mieszka na naszym osiedlu. Myślałam, że sa jakies granice, tajemnica lekarska. Mnie niebawem czeka poród i strasznie sie denerwuje, że równiez mnie się to przytrafi, chyba bym się pod ziemie zapadła. Czy położne jak widzą że coś zaczyna wyłązić nie z tej dziury co powinno nie mogłyby puścicć pacjentki na chwilę do łazienki? Po co gapić się jak się kobieta wysrywa wprost na ręce.

Gość paolaolla
jasne, w czasie parcia wysla cie do lazienki...dzizas,poczytaj troche o porodzie kobieto a tej poloznej trzeba bylo odpyskowac,ze łazi i ploty roznosi i ze wypadałoby na nią złożyc skarge do szpitala gdzie pracuje to by ją wylali na zbity pysk

Gość gość
Ty chyba żartujesz.... Ja rodziłam 26 godzin i oczywiście że podczas parcia pewnie coś wyszło. ale uwierz mi w ogóle nie będziesz się tym przejmować bo będziesz chciała aby było po wszystkim. a położne???? To chyba dla nichnormalne praca jak każda inna

No mnie się wydaje, że jak sie decyduje a taką pracę to chyba się wie, z czym to się wiąże. A ta położna to młoda dziewczyna, 2 lata dopiero w zawodzie. Koleżanka skargi nie złożyła a powinna.

Koleżanka akurat sie wstydziła bardzo bo podczas porodu jej powiedziały ale duża kupe pani zrobiła :O Więc jak miała sie nie przejmować.

Gość gość
Mnie przed porodem ostro przeczyściło w domu. Następnie w szpitalu położna zapytała czy chcę lewatywę. Chciałam bo to nic strasznego a miałam nadzieję, że dzięki temu nie "nabrudzę" w czasie porodu. Lewatywę miałam rano ok. 10. Zaczęłam przeć dopiero około 22:30 I mimo porannej lewatywy czułam, że troszkę popuszczam. Ale położna wycierała mi ligniną krocze i nie dała w żaden sposób mi odczuć, że ma jakąś dziwną reakcję np. obrzydzenie czy wyśmiewanie się ze mnie

Gość gość
Mi położna powiedziała ze ja obsikalam ale nie mówiła w złości czy coś ot tak palnela a ja powiedziałam ze nawet nie czułam kiedy. Nie byłam zawstydzona, urodziłam bez znieczulenia syna ponad 4 kg, no i to był wyczyn:)

Gość gość
To jest normalna rzecz mi pomoglo w parciu

a gorszych problemów nie masz?? przecież personel jest od tego, żeby pomóc, a nie oceniać wrażenia estetyczne porodu. co cię obchodzi, czy się wypróżnisz czy nie? ja miałam jedynie takie obawy, żeby dziecka nie upaprać. i dzięki lewatywie nic się nie stało.

Gość ja nie wiem co wy
maie z ta kupa , ze sie tak bardzo tego wstydzicie :O ja rodzilam 2x i za kazdym razem polecialo :O ale sie tym w ogole nie przejmowalam , przy takim parciu to normalne. Polozne za kazdym razem podtarly mnie liglina , umyly woda ladnie do sucha podtarly i jest ok. Nie wierze ,. ze mozna sie tak przejmowac takimi bzdetami. Ty sie autorko martw o siebie i dziecko aie o to czy zrobisz kupe :O

Gość gość
nam tez polozne gadaly ze sie brzydzą, jak sie ktos zesra. i chociaz by mialy dyscyplinarke za takie gadanie, to gadaja. mily,zlosliwy donos z anonimowego komputera ze pani j to plecie po miescie kto w czasie porodu sie wyproznil. nagana w papirach

Gość gość
tak czy srak w d*pe ci zajrzą. a tym się nie martw.:)

Gość gość
Popros o lewatywe albo zrob sobie sama w domu -nie bedzie niespodzianki i plotek!Proste prawda?

Gość gość
mi polozna powiedziala : pani rodzi czy sra?

Mi w domu odeszly wody. Niczym dotarlam do szpitala, to pare razy bylam na toalecie . Podczas porodu to szczerze nie wiem czy cos zrobilam. Ja nie zauwazylam ,a jesli sie wyproznilam to nikt mi uwagi nie zwrocil.