Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M I R A

mamy niejadkow pogadajmy!

Polecane posty

Gość M I R A

Witam, mój synek ma 11 mies i waży 8200, jest na 3 centylu, rozwija się bardzo dobrze, ale jest taki szczuplutki, że serce mnie boli. Karmie go piersią, stałe pokarmy nie interesuja go na tyle, zeby się nimi najadac woli cyca, są moze mamusie, które miały lub mają taki problem? Napiszcie jak to jest u Was

też jestem mamą chudzinki moja córcia ma prawie roczek i waży 8300 Co podajesz np na obiad?

Gość M I R A
Próbowalam juz wszystkiego, sloiczki mu nie smakują, więc gotuje. Ostatnio posmakowaly Mu ziemniaczki z jajkiem sadzonym, tak daję już takie rzeczy, bo to jedyne co toleruje na śniadanie je połowę porcji sinlaca, a potem to tylko trochę skubie i tak wygląda nasz dzien a co lubi Twoja?

My też głownie na sinlacu "żyjemy'. Mała ma skazę więc wszystkie serki jogurty itp odpadają;/ Może tego z nim spróbujesz? Ale chętnie je moje zupki jarzynowe z żółtkiem to jej podaję. Zagęszczam np manną lub kleikiem żeby było pożywniej. Słoiczki toleruje tylko niektóre i jeszcze prawie nigdy całej porcji nie zjadła.

Gość M I R A
U nas też skaza, ale czasem podaję jogurt, taki hippa z owocami i po nim jest ok, ale nie chcę tak często podawać, zeby alergia się nie nasilila. A jakie sloiczki mala lubi, mój czsem zje spaghetti gerbera, ale tylko parę łyżek

Z hippa chętnie je szczególnie z brokułami w składzie i te takie w plastikowych miseczkach. Dziś będzie z cielęciną i warzywami a teraz ma zupkę z kalarepką. Ciężko jej dogodzić bo np z bobovity nie tknie nic, z gerbera tylko kilka bo reszty nie ruszy. A próbowałaś coś na parze gotować? bo Ola np jadła tak brokuła, łososia i kalafiora.

Gość M I R A
Próbowalam, brokuly, kalafior be, a nie nasila się u Małej aleria po cielęcinie?mój jak próbowal to natychmiast miał czerwone poliki, przemycam mu mięso ile sie da, ale niewiele tego je

No właśnie nie. Ale po czymś z mlekiem od razu plamy, Po jogurcie, serku itp. To jest męczące bo codziennie walczę żeby coś zjadła.Ciągle słyszę jaka ona drobna, zabiedzona etc;/ Furii już dostaję. Przecież rurką jej nie będę karmić.

Gość gość
Moj maly jak mial rok wazyl 9.200.je sporo.ale kaszki mu nie smakowaly i nie smakuja.tez.ma skaze bialkowa.lekarka mowila ze dzieci alergiczne czesto sa szczupakami.moj obecnie ma 20mies.wazy ok.11kg.zjadal duzy talerz zupy.2pulpety do tego 2ziemniak/ryz/makaron.je tosty z dzeme.kanapki z wedlinka z indyka.jajecznice z jaj przepiorczych itp.nie pije mleka krowiego.nie je kogurtow bo go wysypuje.nie dodaje do zup pietruszki itp. Ze sloiczkow lubil bardzo hippa.krolik z brokulami to byl hit.generalnie cala seria dla alergikow z hipa smakowala mu.obiadki ze sloika jadl ok.4mies.pozniej mu gotowalam sama. Chcialam jeszcze dodac ze maly jest wiecznie w ruchu.biega.skacze.gra w pilke itp.jest szczuply i wysoki.

Gość mama dwóch dziewczynek
moja córka pięknie jadła do 2 urodzin - wszystko co się jej podało i w dużych ilościach ;-) przybierała doskonale. Od drugich urodzin trwa bunt na wszystko i jedzenie w pakiecie. Codziennie ta sama walka, namawianie, proszenie... czasami mam dość. Nie biegam za nią z talerzem, ale wołam na kolejny posiłek i czasami na wołaniu się kończy. Na szczęście uwielbia pić - soki, mleko, jogurty. Są dni, że tylko tak się żywi. Ma swoje ulubione potrawy, których zwykle nie odmawia, jak już cały dzień nie chce jeść to wtedy jej to robię, np. omlet z żurawiną, ale o normalnym jedzeniu na razie mowy nie ma.