Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natt

Rozwarcie - 37tydzien. Prosze o pomoc.

Polecane posty

Hej. Od 3dni czuje ból w kroczu, tzn w pochwie i troszke dalej w strone odbytu, gdy się podcieram na papierku pojawia sie mala plamka zywej krwi ( jak przy poborze krwi u lekarza ) no i ten ból przy prawie samym odbycie ( hemoroidów nie mam jak cos ) Czy to moze być rozwarcie? Czuje ze sie trosze wszystko mi tam powiekszyło, ale nie wiem czy to rozwarcie czy to oznaka czegos innego? Mam nieregularne skurcze, kłucia w podbrzuszu ( ale rzadko ) termin na 21-28czerwiec.

Gość chcęLATO
Może już się zaczyna poród :) Leć do lekarza jak cos Cię niepokoi

ktoś jeszcze się może wypowie?

moja droga, jak się krwawi to się idzie do lekarza. my ci tutaj nie powiemy za dużo. ty idź do lekarza. a na ktg chodzisz? ja bym się bała tak siedzieć z czymś takim w domu... no ale tak ogólnie jeśli to 37 tydzień to ciąża donoszona, możesz już rodzić ;)

Wszystko wskazuje na to, że zaczyna się poród ale w takim wypadku lepiej udać się do szpitala a nie czekać na złote rady na kafeterii... ;)

Gość gość
Ja czułam kłucie w pochwie właśnie przy rozwieraniu szyjki, plamienie też wtedy miałam- okazało się że odszedł czop śluzowy i mam 6 cm rozwarcia (wcześniej miałam niewydolną szyjkę i pessar). I w takim stanie jeszcze 2 tyg. chodziłam... Więc niekoniecznie zaczyna się poród- chociaż pewnie masz dość, ale z tego co piszesz to 36 tc (liczą skończone) i maleństwo może jeszcze poczekać. Ale krwawienie i tak warto z lekarzem skonsultować.