Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie dla dziewczynki- wlasnie zmienilam zdanie, pomozcie!

Polecane posty

Gość gość

jakis czas temu dowiedzialam sie, ze bede miala coreczke i od razu wiedzialam, ze bedzie meic na imie Maja :) uwielbiam to imie od lat, zawsze mi sie podobalo i tak wlasnie chcialam dac jej na imie. ale bardzo sie rozczarowalam, weszlam na strone http://infografika.wp.pl/title,Wybor-imienia-dla-dziecka,wid,15678228,wiadomosc.html i imie maja jest jednym z najpopularniejszych nadawych imion dziewczynkom... naawet nie wiedzialam bo powiem szczerze,ze nie czesto sie spotykam z mała maja... przez to juz nie chce tak nazwac corkieczki, nie chce zeby co druga jej rowiesniczka byla maja... jakie imiona podbaja wam sie dla dziewcyznki ? pomozcie bo mam teraz wielka zagłostke :(

Gość gość
zagłostke? a co to :D

Gość gość
zagwostke haha :)

Gość lokaluss
LENA bardzo ładne imię LENKA...

Gość gość
nazwij Hermenegilda. gwarantuje ze bedzie jedyna i niepowtarzalna :classic_cool:

Gość gość
wybierz takie jakie Tobie sie podoba. :) Maja to bardzo ładne imie. :) Nie szukaj rad na sile. Wybierz takie jakie Ci serce i rozum dyktuje :)

Gość gość
lena jest jeszcze bardziej popularnym imieniem niz maja.. nie chce nazywac dziecka tak jak co drugie ma na imie, bo wlasnie serce mi podpowiada,ze to nie bedzie ok

Gość gruz w mózgu
Zawsze były jakieś szczególnie popularnie imiona. Nie wiem czy warto się tym sugerować. Imię jest moim zdaniem bardzo ładne. Ale rzecz gustu, mnie się na przykład nie podoba Lena. Jest wiele imion, które były popularne lat temu kilkadziesiąt, potem były rzadkie i są znów popularne i tak w kółko.

Gość mmomimomio
Maje, Lenki, Zuzie i Julki - dla naszych dzieci te imiona będą jak dla nas Kasie, Anie i Agnieszki. Nie ma nic złego w popularnym imieniu, ale może faktycznie warto poszukać czegoś mniej rozchwytywanego. Proponuję: Danusia, Klara, Malwina, Elżbieta, Laura, albo może coś podobnego do Mai np. Kaja, Gaja ? Powodzenia w szukaniu.

Gość minipizza
Kaja, Kalina, Rozalia, Lidia, Laura, Klara

Gość gość
IRENA - ja mam synka ale myslalam o coreczce i takie wlasnie imie wybralam. rzadko spotykane, proste, latwe i jakos tak ladnie brzmi

mi ostatnio podoba się imię Dominika fajne jest też Zosia ale równie popularne co Julia, Maja czy Lena

Gość gruz w mózgu
Irena Ohucka :D A teraz Iruś będzie całować oczka misia Rysia :D Mam tylko takie skojarzenie, niestety. Mnie się to imię nie podoba.

Gość gruz w mózgu
Dominika też mi się podoba. Znaczy tyle co pański pies. Pański czyli należący do Boga, ale jak ktoś lubi bdsm, to sobie może znaczenie nieco zmienić :D

Gość gość
dla mnie ejst za dlugie i za twarde- DOMINIKA. IRENA zaś kojarzy mi sie z babcia :( masakra z tymi imionami

Gość gruz w mózgu
To może Larwa? :classic_cool:

Gość amatorka_koneserstwa
podoba mi się Lena, ale fakt jest ich coraz więcej Kalina też ładnie, albo Malwina

Gość gość
Mi sie podoba Wiktoria Paulina Weronika Iga Agata

Gość gość
Asia lub Wiktoria:D

Gość gość
Paulina Inga Klara Marcelina Helena Vesna ( :p )

Gość gość
moja córa ma na imię Hania a syn Jaś

Gość gość
hań tez jest na potege.

Gość mama dwóch dziewczynek
A moja malutka córeczka ma właśnie na imię Lena, tak mi się podobało i tak nazwałam. Pracuję z dziećmi i jeszcze w swoim środowisku Lenki nie spotkałam, na liście dzieci przyjętych do przedszkola, gdzie będzie mała, też nie ma drugiej Lenki. Jeszcze żadnej dotąd poza moją nie poznałam - wszystko pewnie przed nami, ale póki co wcale nie jest popularne, przynajmniej nie we wschodniej Polsce. Moim zdaniem, jeżeli podoba Ci się Maja to tak nazwij, nie patrz na popularność.

Gość gość
a moze takie (piekne, tradycyjne, polskie): Bądzisława, Ciecirada, Dalewuja, Godzimira, Hubysława, Izbygniewa, Jarogniewa, Morzysława, Naczęsława, Pęcisława, Pężyrka, Rzepicha, Samboja, Strzeżysława, Świętomirza, Tolisława, Ubysława, Więcesława, Żyrborka

Gość gość
a ja ciagle spotykam same Majki, Julki, Lenki itd itp... matki fantazji nie maja

Gość Agi252525025
Maja bardzo ładne -powinnas tak nazwać, ja nie znam małej dziewczynki o takim imieniu i słyszałam że te statystyki to ściema!

Gość gość
Ola, Rozalka, Julianna Iga, Antosia

Gość gość
W moim otoczeniu są tylko 2 lenki ( moja i jedna w 1 gr przedszkola ) No ale w duzych miastach pewnie wiecje tak jak Maj, oliwek, julek, zos, pol, marys itd... ale dla mnie nie ma to znaczenia.

Gość kjsdlksadh
Nazwij córkę Marlena...