Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyskretnie

ciąża w młodym wieku rozczarowanie chłopakiem

Polecane posty

Gość dyskretnie

jestem w ciąży 1 miesiąc mam bule biore leki na podtrzymanie ale nie widać jeszcze zarodka i lekarz powiedział że jeśli sie nie pojawito obumarł . to była wpadka jestem ze swoim chłopakiem prawie 4 lata kocha mnie a ja jego tylko rozczarował mnie nie chce się starać na razie bo ma nadzieję że poronie boi się ze sobie nie poradzimy ale ku... trzeba brać odpowiedzialność za swoje czyny mi też nie jest łatwo ale nie czekam aż poronie. ja mam 19 on 21. zawiodłam sie bardzo bo jest mężczyzną dojrzałym mimo młodego wiekua a tu mi mówi że może poronie i że może nie będzie .. moja miłość do niego jak by zgasła jestem smutna czy może przesadzam nie wiem co mam robić

Gość gość
łączymy się w bUlu :O

Gość gość
zostaw go

Gość dyskretnie
za taką pomoc dziękuje

Gość gość
na pewno teraz powinnaś być spokojna.. i dużo odpoczywać. W końcu nosisz pod serduchem nowe życie.. a co do chłopaka- obserwuj jego zachowanie. To czyny świadczą o miłości, nie słowa. nie poddawaj się i nie słuchaj "dobrych" rad od znawców życia na tym dziadowskim forum.

Gość kjsdlksadh
dojrzały mężczyzna? 21-letni chłopak? Daj spokój. zresztą z czego ma sie cieszyć, z nieplanowanej ciąży?

Gość dyskretnie
no tak tylko jestem nim rozczarowana jak można czekać na poronienie bo jesteśmy za młodzi i się boi nie wiem co mam robić po takich słowach

Gość dyskretnie
chodziło mi że na swój wiek jest dojrzały jesteśmy razem jak mówiłam prawie 4 lata i przez ten okres wiele się wydarzyło a on wykazał się wielką dojrzałością

Gość gość
wydaje mi się ze ocenianie go po tej jednej wypowiedzi nie jest najlepsze.. My nie wiemy jaki on jest na codzien, a mlodzi ludzie roznie reaguja na ciąże.. Najczesciej na początku jest wyparcie, a mozliwe ze jak poronisz twoj chlopak bedzie mial wyrzuty sumienia do konca życia..

Gość dyskretnie
staram sie go zrozumieć ale moim zdaniem jest to uciekanie od problemu . może przesadzam ... no ale nie mam wpływu na to co czuje

słuchaj, no niestety przejechałaś się nieprzyjemnie na swoim chłopaku, takie odpowiedzi słyszą nie tylko dziewczęta w wieku 19 lat, ale często i kobiety dojrzałe od swoich mężów, niedorosłych gówniarzy. Piszesz, że wydawał ci się dojrzały na swój wiek, moja droga, to jest w ogóle jakieś pojęcie właściwe tylko dla małolatów : mam 15 lat ale jestem dojrzalsza niż wskazuje metryka, otóż nie, po prostu tak się Wam młodym wydaje. przecież nie powie się o kimś faktycznie dorosłym, np. 35 letnim człowieku: ma 35 lat, ale wydaje się dojrzalszy... no co najwyżej można powiedzieć ma 35 lat ale to gówniarz... ale to dygresja, wracając do tematu: JAK można powiedzieć coś takiego kobiecie,nic, która jest w zagrożonej ciąży? co za kupa gnoju! nic, ale to absolutnie nic go nie usprawiedliwia, jego PSIM obowiązkiem jest trzymać cię teraz za rękę, i wspierać, bo dziecko moja droga na świat się samo nie prosiło. Jeśli chcesz tego bobasa, to dbaj o siebie teraz, leż dużo, i zastanów się czy ten gnój, którego nazywasz swoim mężczyzną jest wart ciebie i twojego (no niestety nie waszego) dziecka.

Na pewno jest to dla niego dużym szokiem... Ja bym przeczekała. Dbaj o siebie!

Gość dyskretnie
a gdy się spytałam co jeśli ta ciąza przetrwa a on będe kochał jak swoje kiedy mu zwruciłam uwage to powiedział zebym nie łapała go za słówka nie mam ochoty z nim gadać utrzymywać żadnych stosunków zranił mnie

Gość dyskretnie
wiem wiem że robię błędy ale to ze zdenerwowania przepraszam...

to się nie denerwuj młoda ;) powinnaś teraz opanować emocje, ja wiem, że to trudne, zwłaszcza jak się przejechało na kimś na kogo się liczyło. ale masz chyba teraz inne priorytety hmmm... a masz wsparcie w rodzinie? a tak na marginesie, on ci powiedział, że pokocha jak swoje ? a czyje ono jest ? sąsiada? ;) Boże co za gnój.

Gość dyskretnie
o to chodzi że jeszcze nikt nic nie wie czekam aż moja mama zrobi takie badania przed krórymi bardzo się stresuje a nie chce jej stresować przed nimi. czuje się samotna nie wiem czy od niego odejść czy jak w końcu każdy inaczej to przyjmuje

Gość dyskretnie
chyba już nikt nie napisze..