Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysoka goraczka. Pomocy.

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj bylismy na pogotowiu, mala dostala zastrzyk bo miala 39.7. Od wczoraj ma temperature 38-39 stopni mimo podawania syropu. Nie wiem juz co robic. Teraz powinna dostac dopiero za 2 h a znowu ma 39... :( Dziewczynka 9 miesiecy. Innych objawow brak...

Gość gość
mozesz stosowac naprzemiennie czopki (paracetamol) i syrop (ibuprofen) co 4 godziny podajesz jeden z tych lekow. moje dzieci nigdy nie dostaja 1 leku bo nie schodzi ponizej 38 stopni goraczka. zadzwon o osrodka do pediatry i spytaj czy wprowadzic 2gi lek np paracetamol czopki 125 mg . mozesz tez zrobic kapiel w wodzie o temp. ciala i stopniowo dolewac chlodniejszej wody az obnizysz ja o 2 stopnie.

Gość gość
Jeżeli podajesz paracetamol to teraz możesz podać ibuprofen najlepiej w czopku. To może być zwykła trzydniówka, po trzech dniach znika gorączka i pojawi się wysypka.

Gość justyś870418
Pewnie trzydniówka zwykła. Możesz na zmiane podawać ibuprofen z paracetamolem + okłady zimne. Czyli od wczoraj taka temp? To dzis drugi dzień i jutro trzeci i jak w czwartek minie to 3 dniówka ale tak dla świętego spokoju idź z dzieckiem do lekarza.

Gość gość
Moze 3 dniowka wtedy tak wysoka tem sie utrzymuje

Gość gościówa na 102
a ja ci mówię że to gardło-idż do innego lekarza

Gość justyś870418
Tzn co do czopków to nie zawsze bo mojej córce lepiej schodzial gorączka po normalnym syropie niż po czopkach

Gość justyś870418
A czemu gardło??

Gość gościówa na 102
bo ostatno panują choroby gardła...jest przy tym wysoka gorączka ktora nie spada a gardlo nie boli,mój synek tak miał no i oprocz syropu na goraczke potrzebny antybiotyk na gardlo bo zeby goraczka spadala gardlo musi zdrowiec.moj kuzyn ledwo z dzieckiem do szpitala dojechal, bo leczyli tylko syropami na goraczke(nie wiedzieli ze to gardlo)i dziecko wkoncu wpadlo w spiaczke od wysokiej goraczki...wiec lepiej dmuchac na zimne

Gość gość
lekarz na pogotowiu sprawdzal jej gardlo i wezly.

Gość gościówa na 102
a może poprostu zęby...no albo ta 3dniówka jak mowia dziewczyny.no a lekarz badal i nie powiedzial od czego ta goraczka?to co to za lekarz?

Gość no i ?????
Autorko jakie podajesz leki? i co ile godzin????

Gość Ma ma.
Moje miało taka wysoką temp i to była angina .

Gość gość
Podawaj naprzemiennie Paracetamol i Ibuprofen tak jak dziewczyny piszą. Co 4h, jedno w czopku, drugie w syropie. Albo dwa syropki, skoro mówisz, że lepiej działają. I te okłady koniecznie. Nas to uratowało i nie przegrzewaj dziecka, nie okrywaj za ciepło.