Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zośka JJJJ

czy zagotować mleko krowie przed podaniem dziecku?

Polecane posty

Gość zośka JJJJ

Tak jak w temacie. Mleko podaję np. na kolację z kaszką lub w nocy w butelce. Dziecko 14 miesięcy.

Gość po co podajesz dziecku 14 msc
mleko w butelce w nocy???

Gość zośka JJJJ
jejuuuu a po co głupie pytanie? Pytałam o gotowanie mleka a nie o poradę czy dawać dziecku butle w nocy!!!!

Gość gość
Lepiej zagotuj.

Dla mnie samo podawanie mleka krowiego w butelce w nocy jest kompletna glupota, bo dziecku jest to kompletnie zbedne...Bez sensu rozbisz, ale twoje dziecko, twoja sprawa.

Gość gość
jak już dajesz krowie to zagotuj

Gość zośka JJJJ
A lepiej nie podawać krowiego???

Nie, no spokojnie dziecko 14 msc moze pic mleko krowie (moje tez pily, nadal pija), ale zastanawia mnie po co dajesz dziecku w nocy? Daj mu kolacje (kaszke na mleku czy kanapeczke i mleko do picia np. przez slomke - moja tak pila) i tyle. W nocy juz nie ma potrzeby karmienia dziecka, przynajmniej u mnie tak bylo, wiec ja pisze po swoich dzieciach.

Natomiast odnoscie pytania, nie, ja nie zagotowywalam, a podgrzewalam (tzn nadal tak robie) Moje dzieci pija normalne krowie mleko 3,2 % odkad skonczyly rok. Corcia ma teraz poltora roku, a syn 3,5.

Gość zośkaJJJJ
U nas wygląda to tak że Mała o 19 je kaszkę później kąpiel o 20stej zazwyczaj śpi. Około 5 rano zaczyna się kręcić dostaję 150ml mleka i śpi do 8-9.

Gość hehehe :)
Autorko nie przejmuj się głupimi wpisami. Moje przed spaniem pije butle mm .(córka ma 2,5 roku ) Z kubka mleka nie wypije tylko z butli. Gdyby moje dziecko chciało pic krowie to zrezygnowałabym z mm no ale nie chce . Ja bym jednak przegotowała to mleko przed podaniem.

Gość zośkaJJJJ
Jeśli nie dam jej tej butelki nad ranem to pokręci się i wstaje przed szóstą bo jest głodna.

Gość mama tez podawałam mleko
ja podawałam chociaz opinie sa rózne ale nie dajmy sie zwariowac w tym wspolczesnym wyscigu co lepsze co gorsze gdzie wiecej a gdzie mniej chemii bo i tak nie da sie wyeliminowac wszystkiego co nie wskazane a podawanie rozsadnie z umiarem jeszcze nikomu nie zaszkodziło

Gość gość
najlepiej od razu podepnij pod krowe!!! Bedzie temperatura w sam raz! Jak masz cielaka to z wymiona najlepiej mu wyssac! No chyba, ze to szczeniak to lepiej bedzie mu z miski wychleptac!

Gość gość
ALE P*****L....NIE nie mozna podawac dzieciom mleka krowiego,a to dziwne,mieszkam na wsi,mam swoje krowy,moje pily niemal od urodzenia a mam 4rke dzieci,chore nie byly NIGDY... w mojej okolicy nikt nie kupuje mm,a wiecie dlaczego,bo tu ludzie sa madrzejsci,przeciez te cale kampanie z mm do 3roku zycia funduja koncerny i chodzi o wielkie pieniadze ladujecie w dzieci mm,sloiki,danio,kaszki-sraszki,a potem alergie wysypki itd... byla u nas kuzynka z 2,5letnim chlopcem..menu wygladalo tak; -rano mm -sztuczna kaszka -obiad z rosmana dla dzieci1-3(NO MASAKRA) -serek danio -kaszka -mm i spac LUDZIE

Gość gość
a przepraszam co do tematu zawsze mleko od krowy gotuje,nawet dla straszych dzieci

Gość gość
Jeżeli uht to nie trzeba gotowac, jeżeli zwykle świeże to trzeba gotowac,

Gość no i wlasnie  na takich
matkach, ktore uwazaja, ze dzieci do 3 roku zycia powinny pic mm zarabiaja koncerny typu Nutricia. Kobiety drogie, porozmawiajcje z pierwszym lepszym pediatra (mlodszej daty), a powie wam to samo. Wy sobie nawet nie zdajecie sprawy jakim latwym kaskiem jestescie dla marketingowcow!! Sama siedze w marketingu w duzym koncernie, wiec naprawde wiem co mowie. Zanim wprowadzi sie nowy produkt lub ulepszy stary i rozpocznie sie kampanje, najpierw ustala sie "target"...poczytajcie sobie jak to dziala, bo ja tu moglabym wam wyklad zrobic jakmto dziala :) W kaDym razie dobrze wam radze, zanim zaczniecie wierzyc reklamomi artykulom sponosorwanym,pogadamcie z wiarygodnym lekarzem, bo mm jest jednym z produktow, ktorego "wielka potrzebe do 3 roku dziecka" wykreowaly firmy x i y.

Gość zonaKraka
Już bez komentowania żywienia dziecka itd... Nie, nie gotowałam nigdy mleka krowiego (kupuję UHT), ale kaszkę manną chyba musisz zagotować? Tak przynajmniej miałam na opakowaniu jak kupowałam zwyczajną. Chyba że są jakieś inne dla dzieci.