Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssonia88

Miasta Polskie - gdzie warto pojechać?

Polecane posty

Gość sssonia88

Ostatnio zdałam sobie sprawę, że są takie miasta w Polsce jak Toruń, Opole, Wrocław, Lubin - w których tak naprawdę dłużej na zwiedzanie i spędzenie sobie kilku dni nie byłam. Zbliżają się wakacje i tak sobie rozmyślam.. Co polecacie? Gdzie warto się wybrać?

Gość kasiakasiunia
wroclaw serio serio warto jest slicznie tam a z innych to ja bym dorzucila poznan jeszcze i krakow, w nadmorskich to teraz beda dzikie tlumy

Gość xxxankaxxx
Ja uwielbiam górskie klimaty: Kraków, Zakopane, Szklarska Poręba. I to i latem i zimą!

Gość takikaki
ja uwielbiam ciche miejsca na wakacje np. nasze mazury, male domki nad jeziorem, brak dzikich tlumow.. ale do innego miasta tez fajnie od czasu do czasu pojechac, odwiedzic znajomych w weekend np. :D ostatnio w rece wskoczyl mi artykul (http://www.eioba.pl/a/49r9/poznaj-poznan-za-pol-ceny) i jakos mnie wzielo na odwiedziny dwoch kolegow, którzy sie tam przeniesli na studia :) akurat mozliwosci przedluzenia weekendu nie mialem, ale dzisiaj po pracy wieczorem juz jade na zasluzony relaks.

Gość gość
Przemyśl - piękne, galicyjskie miasto Dolny Śląsk to nie tylko Wrocław - szczególnie polecam Świdnicę, Jawor, Strzegom, Legnicę, Jelenią Górę i wiele innych. Gniezno, Zamość (absolutnie trzeba zobaczyć !), Płock, Marlbork (chociaż tam to raczej tylko zamek) Jest naprawdę sporo fajnych miejsc w Polsce

Gość gość
a mnie się bardzo podoba w Gdańsku, piękne miasto z niesamowitym klimatem, bardzo lubię tam jeździć to jedno z tych miejsc, gdzie czuję się dobrze. A teraz mam zamiar pojechać znowu i zatrzymać się w tym http://www.dworoliwski.pl/hotel hotelu. To jest mój cel podróży w najbliższym czasie.

Gość kalho
do Krakowa, moim zdaniem jedno z piękniejszych miast w Polsce. Ma taki niesamowity klimat, którego się nie da opisać, a jak się ktoś będzie wybierał do tego miasta warto się zatrzymać w tym hotelu http://www.bwkrakow.pl/bwoldtown/ bardzo ładny, elegancki, czasem mają jakieś promocje, no i położony w samym sercu miasta

Ja mogę Ci polecić wycieczkę do Wrocławia. To na prawdę piękne i ciekawe miasto. Sporo rzeczy do zwiedzania, mnóstwo zabytków, pięknych budynków, wiele atrakcji. Myślę, że Wrocław to idealny cel weekendowego wyjazdu. Dobra pogoda i świetny humor, a wycieczka musi być udana. Polecam też nocleg w http://www.hotelsofia.pl . Na prawdę piękny hotel blisko dworca, w samym centrum.

Gość robik33
Wybierz się do Leśnej. Polecam tam przede wszystkim zamek Czocha (kręcili tam Wiedźmina, robi wrażenie), no i z perspektywy żywieniowej Restauracja Zielony Piec. Mają zdecydowanie najlepsze jedzenie w tej części kraju, duży taras wśród zieleni, co uważam za ogromną zaletę dla turystów, którzy po całym dniu zwiedzania chcą sobie w miłej atmosferze odpocząć. Restauracja jest w fajnym domku, dzieci mają sporo wolnego miejsca. Menu zróżnicowane. Desery bezbłędne. Dużo lokalnych, naturalnych produktów stosują, niespotykanych w innych restauracjach (np. robią swój cydr!!!).

Gość Podróżniczka88
Cały Dolny Śląsk jest przepiękny. Kotlina Kłodzka jest naprawdę warta obejrzenia, polecam skupić się też na przyrodzie, a nie tylko miasta :) A co do miast, to w tych okolicach Świdnica jest ładna, wiadomo Wrocław, miasto Frnkensteina (jeśli wiecie o czym mówię ;) ) Zawsze chętnie wracam w te miejsca, mam już też swoje ulubione, które chętnie odwiedzam, tak jak Restauracja Na Skarpie w Świdnicy.

Gość gość
Sporo jest pięknych miast w naszym Kraju, ale dla mnie najpiękniejszym jest Kraków. Zawsze się tam dobrze czuję. Ostatnio, podczas pobytu w Krakowie miałam okazję zatrzymać się w hotelu Best Western Old Town, wszędzie mieliśmy blisko i mogliśmy spacerować pięknymi ulicami Kazimierza i wokół rynku. Było naprawdę fajnie.

Gość gość
Ja stawiam na góry. Krynica Zdrój jest piękna. W tym roku byliśmy tam rodzinnie w hotelu Wysoka i nie wydaliśmy dużo na wakacje, a zwiedzania jest dużo :)

Gość Madzialda
Dolny Śląsk, a już na pewno Wrocław i Ostrów Tumski! Przepiękne miejsca o każdej porze roku :) Mam również wielokrotnie sprawdzonego organizatora wycieczek i z czystym sumieniem mogę polecić - Wratislavia Tour :) Jednym słowem Wrocław rządzi!

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona namysłów jest na śląsku opolskim i należy do dolnego śląska

Gość ulka36
Na pewno warto zwiedzić Malbork. Jeżdżę tam co roku i odkrywam zamek na nowo :) To już mój rytuał że potem idę na obiad do Karczmy Zamczysko w okolicach zamku ( mostem na drugą stronę rzeki i schodkami do góry ) i zajadam się serwowanymi przez nich przysmakami :)

Gość gość
Ustka! Super morskie miasteczko, piękne widoki i plaża. My zawsze zatrzymujemy się w www.grandlubicz.pl, super hotel, z genialną lokalizacją. Mają zróżnicowane zabiegi spa, i przestronny basen. jedzenie w restauracji to poezja

Gość klaudiaW22
Z doświadczenia mogę polecić Ci Malbork, to bardzo klimatyczne miejsce z mnóstwem atrakcji :) Całą rodziną zwiedziliśmy zamek i poszliśmy na obiad do Karczmy Zamczysko ( po drugiej stronie rzeki) :) Było na prawdę pysznie, miejsce nad rzeką z widokiem na zamek, posiłek smaczny i sycący :) Sporo atrakcji dla dzieci :)

Gość gość
NAMYSŁÓW :)

Gość gość
Miasta polskie? W tej kolejnosci: 1.Krakow / Warszawa 2. Wroclaw (niemiecki, ale wart zobaczenia) 3. Torun (piekne krzyzackie miasto, cudo!) 4. Gdansk, Sopot, Gdynia 5. Lublin /Rzeszow /Tarnow 7. Sandomierz (ladny, ale malenki) 8. Kazimierz Dolny (mniejszy, ale mozna tam pobyc nawet tydzien, bo okolica jest piekna) 9. Uzdrowiska: Naleczow, Duszniki, Ustron, Wisla, 10. Dziury, ale maja cos, co warto zobaczyc: Wieliczka (OBOWIAZKOWO - kopalnia, cud z listy swiatowego dziedzictwa kultury UNESCO), Wadowice - papiez, Baltow - dinozaury, Mielno - ruchome wydmy, tu tez Czestochowa, bo sama jest okropna, ale ma klasztor, Malbork - zamek, Ostroda/Ilawa - kanaly i jeziora, ruiny zamku Napoleona i Marysienki; Zakopane jako baza w Tarty

Gość Mela012
Ja byłam ostatnio na szkoleniu w Kazimierzu Dolnym i poprostu zakochałam się tej miejscowości oraz miejscu, gdzie mieszkaliśmy. Zakwaterowanie mieliśmy tutaj http://villabohema.pl/konferencje/ Mają tam świetną obsługę i SPA.

Gość Mela0123
Ja byłam ostatnio na szkoleniu w Kazimierzu Dolnym i poprostu zakochałam się tej miejscowości oraz miejscu, gdzie mieszkaliśmy. Zakwaterowanie mieliśmy tutaj http://villabohema.pl/konferencje/ Mają tam świetną obsługę i SPA.

Gość gość
A dodać warto skoro dajecie krzyżackie :) dodać miasta polskie w "depozycie" Wilno plus okolice -koniecznie .Po drodze zobaczyć Grodno. Południe -Lwów -to dopiero jest piękne galicyjskie miasto, Przemyśl przy nim to dziura aczkolwiek zaniedbane i momentami niezbyt bezpieczne . Raczej zalecany pobyt w grupce .Przed chaosem panującym na Ukrainie można było polecić klimaty Sienkiewiczowskie z odległymi dawno utraconymi miejscami z Kamieńcem Podolskim -ogromnie klimatyczne miejsce tak z 10-15 lat temu było ...Ale to juz dalej zdecydowanie jest .Reasumując dopiero wtedy zdacie osbie sprawę ile dorobku dziesiatków pokoleń przepadło na wschodzie .Troche to smutne ale miejsca piękne są .

Gość gość
Trzeba odwiedzić Kielce, ponieważ jest to jedno z piękniej położonych polskich miast, ale bardzo nieznane turystycznie :-) a wewnątrz 6 rezerwatów przyrody, zabytkowa katedra, muzea, odnowione centrum i co rusz nowe ekspozycje w Targach Kielce. Nie wspominam o pięknych okolicach, bo autorka pyta chyba o same miasta. Powodzenia

Gość sonia0121
Wrocław! Piękne miasto, jest co zwiedzać i co robić :) a do tego można tanio znaleźć noclegi np na bookaparcie :)

Gość ela travel
Wycieczka do Grodna i Druskiennik Biuro Podróży ELA-TRAVEL Dzięki zmianom w prawie granicznym pomiędzy Polską i Białorusią i zniesieniu dla obwodu Grodzieńskiego potrzeby posiadania wiz Białoruskich od 26 października 2016 roku można zwiedzać na podstawie paszportu do 5 dni obszar Parku rekreacyjno-turystycznego Kanału Augustowskiego. Biuro Podróży „ELA-TRAVEL” z Augustowa organizuje wycieczki do Grodna i Druskiennik. Wyjazd z Augustowa ok. godz. 5.00, powrót ok. godz. 22.00 W Programie zwiedzania: •Stary Zamek •Nowy Zamek •Katedra Św. Franciszka Ksawerego z XVII w., •Kościół Bernardyński, •Muzeum Elizy Orzeszkowej •Pomnik wybitnej pisarki i cmentarz •Teatr Tyzengauza •Dom Zofii Nałkowskiej •Pomnik Adama Mickiewicza •„Nowe – Stare” miasto Grodna •Cerkiew Św. Borysa i Gleba na Kałoży (W trakcie zwiedzania obiad w restauracji- dania regionalne). •Przekroczenie granicy z Litwą. •Przejazd do Druskiennik, zwiedzanie miasta; Powrót do Augustowa CENA: 250,00 zł ( przy grupie 40 os) od osoby obejmuje: •transport autokarem na trasie: Augustów-Grodno-Druskienniki- Augustów, •obiad regionalny, •bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, •opiekę pilota i przewodnika, •ubezpieczenie NNW i KL. UWAGA: obowiązkowy paszport!!! Więcej informacji pod adresem: http://ela-travel.pl/package/wycieczka-do-grodna-i-druskiennik/ BIURO PODRÓŻY „ELA-TRAVEL” Rynek Zygmunta Augusta 15 lok2 16-300 Augustów tel 87 643 55 00 kom 604 435 500 www.ela-travel.pl Wycieczka do Grodna i Druskiennik Biuro Podróży ELA-TRAVEL

Gość gość
Na pewno do Kazimierza Dolnego! To moje ulubione miasto w Polsce, jest piękne, urocze i przyjazne ;) tam ludzie jakby bardziej się uśmiechają ;) Zobaczcie na stronie mista http://kazimierzdolny24.pl/ jak pięknie tam jest, tyle zabytków, widoków!

Gość gość
Mi się bardzo podoba w Aquaparku Reda. Jestem tam z dziećmi chyba już co weekend. Dobry cennik, ciekawe zjeżdżalnie, na pewno jest bezpiecznie i to mówię jako matka 5 latka, który jest bardzo awaryjnym dzieckiem. Jak w ciągu tygodnia nie rozbije sobie kolana, albo kostki, albo nie przetnie wargi czymś to jest cud. A w parku nic mu się jeszcze nie stało.