Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka kaszka manna na początek

Polecane posty

Gość gość

Dziś w sklepie zgłupiałam przed reglem z kaszkami dla dzieci. Karmię piersią i pediatra zaleciła podawać po pol łyżeczki dziennie na 100 ml kaszki mannej. Ja nie zapytałam jakiej bo wydawało mi się że nie bede miała z tym problemu. Każda kaszka zawiera mleko modyfikowane w swoim składzie. i teraz ja nie wiem czy karmiąc cycem mogę w kaszce podawać mleko modyfikowane? Poradzcie. Jak wyglada wasze żywienie niemowląt po 5 mc. Będe wdzieczna za porady.

Gość gość
ale, że jak pół łyzeczki na 100ml ? nie rozumie..

Gość gość
Pół łyżeczki dziennie na dzień dobry to ja podawałam swojemu czteromiesięcznemu synowi karmionemu piersią (był stale nienasycony). Ty możesz już spokojnie rozszerzać dietę o kaszkę podając kaszkę bezmleczną , bezglutenową (na początek). Taką delikatną, bezglutenową kaszką jest kasza jaglana w każdej postaci (nawet ta do spożycia dla dorosłych) ale jeżeli nie chcesz się bawić w gotowanie i miksowanie to kup jaglaną Holle bądź jakiejś innej firmy, ważne by była bezmleczna bo tylko taką możesz wymieszać z własnym mlekiem i podać łyżeczką. Nie wiem jak doradzała ci twoja pani doktor ale mnie zabroniła podawać do mleka ze smoczkiem i powiedziała że kaszkę podaje się tylko łyżeczką bo kaszka to stały pokarm i błędem jest podawanie jej smoczkiem. Moja znajoma kupuje też przez allegro oryginalną kaszkę jaglaną Hipp z Niemiec (Hipp feine Hirse ) i jest ona dla niemowląt po 4 miesiącu życia i bezmleczna.

Gość gość
Na 100 ml mleka to ja podawałam 4 łyżki kaszki z jagła jak tu poprzedniczka a kierowałam się zaleceniami producenta.

Gość gość
teoretycznie możesz podać z mm ale po co? Najlepiej kup mannę do gotowania błyskawiczną.

Gość gość
słuchajcie,jeśli ja podaje te pół łyżeczki do obiadku którego jest czasami 120ml a czasami 180 to robię źle?

Ja podawałam zwykłą błyskawiczną. Gotowałam na wodzie na gęsto i ok. 1 łyżeczki takiej ugotowanej mieszałam z obiadem. Chodzi o ekspozycję na gluten, wygoogluj sobie w necie szczegóły :-)

Gość gość
podajesz zwykłej manny do zupy lub mleka( w Twoim przypadku Twojego odciągniętego) mannę gotuj około 10 min tą zwykłą, tak mi pediatra polecila