Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzina sie wypiela

Siostra nie chce mi pomoc finansowo

Polecane posty

Gość rodzina sie wypiela

Jestem najmłodsza z rodzeństwa. Różnica między mną, a starszym rodzeństwem to 20 lat. Gdy ja się urodziłam, oni już byli dorośli. Szybko założyli własne rodziny, i urodziły się dzieci. Dzieci te czyli moi siostrzeńcy byli praktycznie w moim wieku. Razem się wychowywaliśmy, bo siostra ciągle naszej mamie podrzucała dzieci. Praktycznie mama wychowała te dzieci. Całe wakacje z nami, ferie, na tygodniu też. Od 6 już były u nas, czasem nawet siostra ich nie odbierała tylko cały tydzień nocowały, bo tak było wygodniej. Sama spokojnie z mężem pracowała, nie musiała martwić się o opłacenie niani dla dzieci. To mama, a babcia tych dzieci była nianią. I nic nasza mama nie dostawała od niej. Żadnej zapłaty. A poświęcała im sporo czasu. Dziś to ja mam 25 lat, i dziecko. Tylko nasza mama nie żyje. A my z mężem mamy bardzo trudną sytuację finansową ponieważ pracuje tylko mąż, ja do pracy wrócić nie mogę, bo nie stać mnie na opłacenie niani. Nie ma babci, której mogłabym podrzucić dziecko. Mojej siostrze tym samym było łatwiej. I żyła na poziomie. Ja chętnie wrócę do pracy, ale potrzebuję pomocy przy dzieciach. Siostra jest teraz bezrobotna, ale z wyboru. Dorobili się już w życiu, bo za młodu mogli poświęcić się pracy, bo dzieci wychowywała babcia. I zaproponowałam mojej siostrze żeby zajęła się moim dzieckiem, bo nie stać mnie na razie na wynajęcie niani, a coraz trudniej nam się żyje, bo jedna pensja to za mało. Nie zgodziła się stwierdziła, że swoje odchowała i w pieluchach nie będzie siedzieć. A przecież sama podrzucała dzieci mamie. Nie obchodziło ją, że mama może nie mieć ochoty babrać się w pieluchach. Szczególnie, że ledwo ja z nich wyrosłam wtedy i mama miała prawo mieć dość. Zajeździła mamę, bo ona na starość zamiast odpoczywać zajmowała i użerała się trójką dzieci. Ja byłam jej własnym, ale była dodatkowa trójka wnucząt. Rok po roku nowe. Siostra mi nie chce pomóc. Zapytałam czy finansowo może pomóc, bym mogła nianię wynająć. Ale nie. Ona dokładać się nie chce. Tylko ja już pomocy ze strony mamy nie otrzymam.. mama miała chore serce i umarła 6 lat temu. Siostra wykorzystała ją maksymalnie. Nie czuje się w ogóle winna, ani nawet nie chce mi pomóc, a wiedzie im się strasznie dobrze. Gdyby nie te lata poswiecone na prace i rozkręcanie furmy wtedy dzis nie mieliby nic. Wtedy tez na nianie nie było ich stac, bo dokladali do interesu. A teraz się na mnie wypina i mowi radź sobie sama.

Gość gość
no i dobrze ci mówi...to twoje zycie wiec radz sobie sama,po co robilliście bachora jak was na niego nie stać?...tez bym ci nie pomogła bo z jakiej racji

Gość gość
Zapraszam do programu w którym możesz zbierać punkty wymienialne na pieniądze! 330tys. punktów to 5zł Są tam równiez lokaty punktowe,lokaty pieniężne wysoko oprocentowane,sprawdź! Możesz wygrywać w konkursach punkty pieniądze i gadźety! Możesz kożystać z czatu rozmawiać z właścicielem,możesz korzystać z forum na którym ludzie dzielą się dowodami wypłat! Tam zaraba juz coraz więcej młodych ludzi. Zacznij i Ty! Nie przegap tej szansy! Dziennie możemy zebrać punktów: 86400x365dni w roku=31536000=10lokat po 3000000=148800000=2230zł Lokata 5 - 360dni - dziennie 1.10% iliść pkt.3000000 =14880000 Zarobione 2230 lokujemy w fenkopaki FenkoPak gold 2 - 1,5 %dziennie 1000.00 zł =2350 zł po 90 dniach FenkoPak medium 2 - 1,1 % dziennie 100.00 zł=199 zł po 90 dni ach czyli 2lokaty FenkoPak gold 2 i 2lokaty FenkoPak medium2 = 4700+398+30=5128zł czyli 5lokat FenkoPak gold 2=11750zł 1lokata FenkoPak medium 2 =199zł 11750+199+28=11977zł czyli 10 lokat FenkoPak gold 2=23500zł Resztę możemy dać męzowi, lub koleżance ,by również zarabiała, bo na swoje dane osobowe, możemy zarabiać max. 13tysięcy zł raz na 3miesiące. Zapraszam q1q.pl/ry90y

Gość gość
obawiam sie,że gdyby twoja matka żyła to ty byś ją dojeździła swoim dzieciakiem. Jestescie z siostrunią siebie warte :)

Gość gość
ale to nie ty opiekowalas sie jej dzieciakami tylko wasza matka, wiec z jakiej racji wymagasz teraz od siostry pomocy? a gdyby byla matka to jej bys podrzucila dzieciaki, tak? wiec nie pisz teraz, ze matka byla schorowana, ze mogla miec dosc malych dzieciakow