Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lililiiiii

Kleszcz w miejscu intymnym! Pomocy!

Polecane posty

Gość lililiiiii

Poszłam się wykąpać i zauważyłam jakiś czarny punkcik na wzgórku łonowym. Pomyślałam, że to jakiś paproch i chciałam go strzepnąć, ale się nie dało. Przyjrzałam się bliżej i przeraziłam się, kiedy zobaczyłam, że to kleszcz. Wyciągnęłam go w panice, ale nie przekręcałam go tak, jak się zaleca , tylko normalnie pociągnęłam do góry. Na moje oko nic w środku nie pozostało. To było około południa, a teraz zauważyłam, że w miejscu po kleszczu pojawiła się mała zaróżowiona plamka. Strasznie się boję, że ten dziad zaraził mnie boreliozą. W dodatku jeszcze w takim miejscu! Powiedzcie mi proszę czy to faktycznie może być rumień od boreliozy, czy to tylko zaczerwienienie po kleszczu?

Gość prawictwo pospolite123
jesli plama nie zniknie przez nastepne 24 godziny to idz do lekarza.

Gość lililiiiii
Tak pewnie zrobię, ale wolałabym już teraz uspokoić się, że to może być jedynie ślad po ukąszeniu.

Gość gość
zaraził boreliozą a masz tego kleszcza? zanieś do laboratorium na badania.. idź do lekarza , musisz brać 3 tyg. Unidox

Gość lililiiiii
Nie mam go. Wyrzuciłam. Jeśli się okaże, że to borelioza, to w jakim celu mam go zanosić do laboratorium? Zanim sprawdzą czy przenosił bakterie, to zaczerwienienie zrobi się na tyle duże, że nie będę miała wątpliwości.

Gość markizka
kleszcze to mega poważna sprawa, ja dzieci zaszczepiłam w Lux Medzie przeciwko kleszczom bo boję się, że jakiś się do nich przyklei, tym bardziej, że moje dzieciaki bardzo dużo przebywają na dworze i ryzyko złapania kleszcza jest bardzo duże, a konsekwencje jeszcze większe.

Gość gość
Nie martw się, moja mama też kiedyś miała ślad po kleszczu, miała robione badania, ale to nie była bolerioza… samo przeszło. W każdym razie lepiej się upewnić.

Gość markizka
wiesz ryzyko jest bardzo dużo, to ze Twoja mam miała szczęści to super, ale ja w przypadku moich dzieci wolę nie liczyć na fart, dużo siedzą na dworze, dużo czasu spędzamy w lesie obok którego mieszkamy dlatego nie mam zamiaru narażać ich zdrowia, wole zaszczepić żeby w przyszłości zapobiegać ewentualnym komplikacjom po ukąszeniu kleszcza.

Gość gość
"zaszczepiłam przeciw kleszczom" :o nie dosyć że kretynka, to jeszcze beznadziejna spamerka

Gość markizka
na początek radzę nauczyć się czytać ze zrozumieniem, jasno jest napisane że szczepienie ma na celu zapobieganie konsekwencji po ukąszeniu kleszcza, co będzie zapobiegało konsekwencjom rozwoju boleriozy w naszym organizmie.

Gość gość
pokaż na focie.Niech się przyjżę:) A tak poważnie, idz do lekarza.

Gość dre

Ale ...i: "szczepienie ma na celu zapobieganie konsekwencji po ukąszeniu kleszcza, co będzie zapobiegało konsekwencjom rozwoju boleriozy w naszym organizmie."....ja nie mogę masakra...