Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta anna...

beta hcg pomocy

Polecane posty

Gość gość
autorko zamilkłaś :( czy byłaś już u lekarza , co powiedział???

Gość gość
UP Jest tu autorka ???

Gość Kajcia323
Haloo. Jest tu jeszcze ktos.?

Gość gość
O co chodzi?

Gość gość
Też jestem ciekawa czy jest dobrze.

Witam. Mam pytanie. 7.06 powinnam dostac @ nie dostalam. Zrobilam 3 testy roznych firm pozytywne. 8.06 poszlam na bete wynik 256.9 mlU poszlam do ginekogoga ale za wczesnie zeby cokolwiek bylo widac mam isc dopiero 26.06 . Zrobilam druga bete po 6 dniach tj 14.06 i wynik 3145.3 mlU . Wydaje mi sie ze bardzo duzy przyrost. Boje sie ze cos jest nie tak a do wizyty poltora tyg. Prosze o odpowiedz

Gość gość
Przyrost w normie.

Dolegaja mi tez czeste bole podbrzusza czasami tak jakby mnie cos rozciagalo albo jakby miala @ przyjsc . Boje sie ze cos jest nie tak w poprzedniej ciazy tak nie mialam

Gość gość
Drugi pomiar bety powinno się wykonać po 48 godzinach. Pomiar po 6 dniach jest niemiarodajny.

Gość gość
Tu masz kalkulator https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html A tu masz o przyroście: "Przy ocenie wczesnej ciąży od bezwzględnych wartości HCG ważniejsze są przyrosty jego stężenia w czasie. W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża późniejsza, tym wzrost HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje badanie USG."

Gość gość
Jest w necie kalkulator przyrostu beta hcg. Wpisz w google to znajdziesz. Chciałam dać linka ale nie przepuszcza posta. A tu masz o przyroście: "Przy ocenie wczesnej ciąży od bezwzględnych wartości HCG ważniejsze są przyrosty jego stężenia w czasie. W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża późniejsza, tym wzrost HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje badanie USG."

Wpisalam tam wszystko i niby mam przyrost w normie. Ale pisze ze sredni przyrost dwudniowy to 230% .

Gość gość
A tobie ile to wyszło?

Gość gość
Niemiarodajny, czyli do końca niewiarygodny.

Gość gość
jaki tobie wyszedł średni przyrost.

Gość Kajcia323
Tak pisalo w tym kalkularorze przyrostu beta hcg online.