Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość omojty!

Cos dziwnego po anty!

Polecane posty

Gość omojty!

Pierwszy raz w zyciu biore tabletki anty.Mam przepisane dwa opakowani z powodu torbieli na lewym jajniku.Musze dodac ze na szyjce tez mam mala torbielke.Biore je od tygodnia.Wczoraj poczolam jakby cos mnie uklulo w szyjke macicy i tak jakby sie rozeszlo.A teraz mam wrazenie jakby mni piekla lewa strona tej szyjki.Okres mam co do dnia i godz.Tak do 5 dni a dzis jest juz 6 dzien i dalej plamie,zywo czerwona krwia.Po kazdym siusiu cos jest na papierze.Czy to normalne czy dzieje sie ze mna cos zlego?

Jesli chodzi o plamienia przy tabletkach,to jest to normalne na poczatku

Objawy które mogą wystąpić w czasie stosowania antykoncepcji zależą od typu preparatu jak i odpowiedzi organizmu na składniki leku. Reakcji te są różne dla różnych pacjentek. W przypadku rozpoczęcia stosowania antykoncepcji należy pozostać pod stałą kontrolą z lekarzem ginekologiem. Nadzór nad pacjentką pozwoli, w przypadku wystąpienia niepokojących skutków ubocznych, szybko zrezygnować z leku i bezpiecznie zmienić go na inny. Objawy podawane przez pacjentkę z postu związane mogą być z torbielką Nabotha na szyjce macicy. Są one utworzone wskutek zamknięcia ujścia gruczołów produkujących śluz. Zdarza się, że torbielki te pękają opróżniając swoją zawartość (śluz). Gojenie loży po torbielce, zwłaszcza dużej, może powodować subiektywne odczucie szczypania na skutek kwaśnego ph w pochwie. Warto skonsultować się w tej sprawie z ginekologiem, który we wzierniku może ocenić tarczę szyjki macicy. Nieregularne plamienia, przedłużające się plamienia czy plamienia w trakcie cyklu po rozpoczęciu stosowania antykoncepcji są naturalne, jeśli jednak występują w następnych cyklach to ich zgłoszenie przez pacjentkę powinno być wzięte pod uwagę przez ginekologa przy decyzji o przedłużeniu lub ewentualnie zmiany preparatu antykoncepcyjnego. Odpowiedzi na w/w pytania nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i w żaden sposób nie mogą zastąpić wizyty u lekarza.