Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porannarosaaa

ból z jednej strony brzucha 6 tygodni po cc. Przepuklina?

Polecane posty

Gość porannarosaaa

Witajcie. Urodziłam poprzez cesarskie cięcie. Niestety chyba miałam chwilowe zamroczenie mózgu, bo nie zainteresowałam się tym, jak długo po cc nie można dźwigać i półtora tygodnia po porodzie znosiłam już ciężki wózek z drugiego piętra i w ogóle biegałam wszędzie, na zakupy itp. w ogóle się nie oszczędzając. brzuch i blizna bolały ile to ignorowałam bo myślałam, że musi trochę poboleć. Dopiero teraz, zaniepokojona ostrym bólem z prawej strony, przeczytałam, że nie można dźwigać przynajmniej przez okres połogu... Boli mnie tylko jak naciskam, taki kujący ból, w okolicy blizny aż do pępka. Boję się, że chyba się przerwałam. Miałam jednego dnia taki kryzys (wnosząc gondolę z dzieckiem na górę z przewieszonymi reklamówkami z zakupami na rękach :/), że tak zaczęło mnie boleć, że jak już sie położyłam do łóżka to nie umiałam wstać nawet żeby się umyć. Na drugi dzień ból minął. Trochę przystopowałam z dźwiganiem ale ciągle boli właśnie przy ucisku. Może to być przepuklina? Cudownie się załatwiłam ech :(

Gość porannarosaaa
up

spokojnie dopóki się nie przwróciłas z bólu to nic ci nie jest a gdybyś przerwała szew to raczej miałabyś wylew znaczy się siniaka szwy po cc ciągną dłuuuuuuugo bardzo miałam dwie cc i jeszcze czasem mnie zarwie az do pępka ale idź do gina niech ci sprawdzi na wszelki wypadek

Gość porannarosaaa
hehe no fajne pocieszenie. Jeszcze stoje na nogach to chyba nie jest źle ;p 6 czerwca mam wizyte u gina to zobaczymy. Napisałam tu, bo może sa tu jakieś mamy, które miały podobny problem. Nigdy nie iałam przepukliny i nikt w mojej rodzinie nie miał wiec nie wiem jaki to rodzaj bólu. Nikt też nie miał cc wiec nie mam sie z kim skonsultować.

no to ci mówię nie przejmuj się ;) cc to przecięcie wszystkich powłok brzusznych to się musi goić dłużej po prostu w środku masz bliznę będzie cię rwała jeszcze długo no i na przyszłość nie dźwigaj sama wszystkiego to bez sensu się męczyć bez względu na to jaki miałas poród jak nie masz faceta czy rodziców pod ręką którzy mogliby ci pomóc w dźwiganiu wózka i tobołków to proś sąsiadów ja tam się nie certoliłam co za dużo to nie zdrowo ;)

Gość porannarosaaa
ktos sie jeszcze wypowie?

Gość porannarosaaa
no ja taka jestem że wszystko chcę sama robić i nie mogę wysiedzieć w takiej bezczynności bo już bym chciała wszystko robić a tu takie ograniczenie... Mam tylko nadzieję, że nie zrobiłam sobie krzywdy. Martwie się, bo mnie to nie rwie, tylko boli gdy nacisnę. Jesli tego nie ruszam nie czuję nic.