Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dopisywanie idei do dziewictwa

Polecane posty

Gość gość

Witam. Co myślicie na temat dopisywania idei do dziewictwa? Często się słyszy lub czyta na forach coś w tym stylu: mam 25 lat jestem dziewicą. Inne kobiety pocieszają autorkę i mówią: bądź dumna, to skarb, szanujesz się. A niech ktoś napisze coś takiego: dziewictwo to nie powód do dumy czy wstydu. Normalna rzecz i nie ma co się tym obnosić z dumą bądź uważać to za wstyd, to od razu z miejsca zostaje się shejtowanym, że jest się dzi**ą, miało się w łóżku pół miasta itp. Dziwi mnie zachowanie takich pseudo-obrońców dziewictwa. To sprawa indywidualna i nie powinno się być hejtowanym dlatego, że nie uważa się to za jakieś mega życiowe osiągnięcie i nie gratuluje się autorce, że w wieku dwudziestu paru lat z nikim nie spała. A jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?

Gość gość
up

Gość gość
jak to sprawa indywidualna to ch.j ci do tego kto i po co zachowuje dziewictwo.

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem dziecko. Nie chodzi o sam fakt dziewictwa, to wyjaśniłam,tylko o hejty :) Naucz się czytać :D

Gość gość
Jestem dziwicą i prawdę mówiąc nie przywiązuję do tego jakiejś większej wagi. Mam 21 lat. Nie obnoszę się z tym, wiadomo, ale nie uważam moich koleżanek, które miały już kilku partnerów za gorsze. Może to nawet ja jestem gorsza? XXI wiek to nie średniowiecze, może i dziewictwo jest w jakiś spobób pociągające dla faceta, ale jeżeli taka dziewica okaże się kłodą w łóżku, to na pewno wolałby taką, która ma już jakieś doświadczenie seksualne. Dziewictwo jest ok, jeżeli ta dziewczyna nie jest zbytnio zamknięta. Już nie raz czytałam w necie jakieś żale facetów, że iż żony/kobiety są słabe w łóżku, często dopisywali, że są ich pierwszymi kochankami. Ja nie uprawiałam seksu, bo po prostu nie spotkałam odpowiedniego chłopaka, nie zakochałam się na tyle mocno, a nie jestem w stanie przespać się z kimkolwiek.

Gość Ewkkka
Wg mnie jest to powód do dumy, tzn pierwszy mężczyzna na pewno będzie dumny, że dziewczyna zachowała cnotę właśnie dla niego. Wiadomo też, że nie ma żadnych chorób czy że nie była w ciąży. Co nie oznacza, że nie-dziewice uważam za jakieś dziwki, absolutnie nie. Każdy ma prawo robić co chce i mi nic do tego, nikogo nie oceniam.

Gość gość
kobiety umieraja za dziewictwo np kuzkówna

Gość gość
to wynik niewolniczej mentalnosci patriarchalnego religijnego wychowania

Gość Gdyby
większość mężczyzn wiedziała o zjawisku telegonii, z pewnością szukali by dziewic na żony i partnerki życiowe. Gdyby kobiety o tym wiedziały być może nie podchodziły by tak lekkomyślnie do kontaktów seksualnych.

Gość gość
skoro brak gratulacji dla 25 letniej dizewicy to noram ot moze gratulacje należą sie 18 letniej pannie z pkaźnym kontem przygód erotycznych ,m no przecież to takie normalne jest .