Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamka..

Wizyta u ginekologa = ból + załamanie.

Polecane posty

Gość tamka..

Dzisiaj byłam u ginekologa i powiedziałam tej babce ,że mam 28 lat i przyszłam na pierwszą wizytę porobić różne badania żeby sprawdzić czy wszystko ze mną jest ok. Wspomniałam jeszcze,że mam problem z owłosienie i nie wiem czy to moja taka natura czy coś może jest nie tak. A ona zrobiła mi tylko cytologię i jescze wsadziła palec i zaczeła uciskać brzuch, wszystko co robiła bolało mnie niesamowicie do tej pory delikatnie krwawie. Nie zrobiła mi żadnego innego badania , liczyłam na usg,zbadanie jajników i np. jeszcze hormonów. Czy tak powinna wyglądać wizyta osoby ,która w tym wieku przychodzi pierwszy raz do gina? Myślałam ,że zostanę porządnie przebadana:/ Za miesiąc mam przyjść z wynikami cytologii ,czy wtedy zostaną wykonane inne badania? Czy po prostu mnie olała?

Gość gość
dlatego wbrew powszechnej opinii chodzi się do ginekologów-mężczyzn, są bardziej delikatni. Mówiłaś jej, że Cię boli jak uciskała brzuch? Bo to nie jest normalny objaw, że boli. Jak pójdziesz po wyniki, to powiedz też, że pojawiło się te krwawienie.

Gość gość
a skad my mamy wiedziec, czy lekarz wykona ci badania czy nie? :o i co to za pomysl, by tyle czasu czekac z pierwsza wizyta

Gość gość
ja bylam w poenidzialek u gin tez tylko abdanie +cytologia pani bardzo fajna mila uprzejma wszsyc ja chwala, przewaznie badanie troszkoe boli zwłaszcza podczas pobierania cytologi i sama mi mowila ze teraz poczuje uklucie i ze po tym badaniu moge lekko kwarwic- ale nie krwawiłam samo badanie jajnikow tez troche boli- to ugnaitanie brzucha, raczej nigdy nie jest bezboleśnie tazke nie stresuj sie to normalne mnei nic juz potem nie boalło ale pamietam ze byłam raz u takie faceta- satrszy juz i jak mnie przebadał to do weiczora mnie wysztko bolało

Gość gość
ktos tu napisala ze boł podczas ugnaitana brzucha to neinormalne- bzdura- mnie zawsze troche boli cytologia rowniez-dziwne uczucie

Gość gość
oczywiście, że to nie jest normalne - kiedy syknęłam z bólu od razu robili mi usg

Gość gość
no i co ci wyslzo na tym usg?

Gość gość
byłaś prywatnie? Zmień po prostu ginekologa, najlepiej iść prywatnie do kogoś zaufanego. popytaj koleżanek niech Ci doradzą.

Gość tamka..
Nie musiałam mówić ,że mnie boli bo było to po mnie widać ,aż paznokcie wbijałam w fotel, o krwawieniu też mi powiedziała,że może wystąpić. Ogólnie była bardzo miła. Tylko jestem trochę rozczarowana ,bo poszłam po to ,żeby być porządnie przebadaną pod każdym względem, a tu tylko cytologia:/ Tym bardzie ,że martwie się czy to moje owłosienie jest normalne. Myślałam ,że to może wina jajników bądz hormonów,a niczego na ten temat się dzisiaj nie dowiedziałam. Wizyta trwała ok.5min.:/