Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wasze dzieci zaczely poruszac sie w chodziku moja corka ma 8,5 i stoi w ch

Polecane posty

Gość gość

odziku i nie chodzi w nim po pokoju . Czy to normalne ?

Gość gość
i prosze przeciwnikow chodzikow o nie moralizowanie mnie . Prosze tylko o odpowiedz na moje pytanie . Czy wasze dzieci tez staly w chodziku na poczatku ,czy odrazu poruszaly sie po mieszkaniu i w jakim to bylo wieku ?

Gość madziamat
A CHODZI juz Twoje dziecko przy mebelkach ? może się boi ... ja nie kupiłam chodzika (a chciałam) poczekałam,aż sam stanie na nogi ...

Gość gość
nie chodzi przy meblach ,nawet sama nie wstaje

Gość gość
madziamat a Twoje kiedy zaczelo chodzic przy meblach i wstawac ?

Gość gość
Mój w wieku 8.5miesiąca sam chodził. wszystkie dzieci które znam które były wkładane do chodzika chodziły samodzielnie później.

Gość gość
do lekarza!! na pewno ma jakas straszna chorobe

Gość gość
dziecko na chodzenie ma czas od 8 do 18 miesiecy ..wiec nie pisz glupot o lekarzu co za prymitywy tu siedza

Gość justyśśka
moja też tak miała,stała i podskakiwała sobie tylko:)

Gość a jednak sie    powymadrzam
jestem rehabilitantka pracuje z dziecmi drogie mamy chodzik sluzy bardziej dla wygody ale naszej nie zdajecie sobie sprawy jak zle wplywa na nozki dziecka i jego kregosłup , nawe jesli dziecko siedzi samodzielnie dobrze niewskazane jest sadzanie do chodzika poniewaz za wczesnie obciaza biodra kolana stopy a to ma wplyw na jego dalszy rozwój ale wybor i tak nalezy do was pozdrawiam

Gość gość
6.5 miesiaca jak zaczal chodzic w chodziku. wczesniej tylko odbijal sie nozkami do tylu lub skakal

Gość nie rorumiem ??????
co ludzie wkładają dziecko do chodzika ? w jakim celu ? u mnie w rodzinie jest duzo dzieci i nikt nigdy nie używał chodzików.

Gość gość
kochana twoja głupota az prosi się o umoralnianie!jestes tak durna!gdzie się spieszysz?daj dziecku dojrzeć.moje szczęście zaczezelo chodzic grubo po skonczenu roku i co?nie mam z tym problemu.i wiem ,ze dziecko nie bedzie miało wady postawy.gdzie się spieszysz?sama wlaz w ten chodziik i zobacz jak dziecko niestabilne ruchowo buja się w tych badziewiach!

Gość gość
moj synek ma chodzik od miesiaca, za tydz.skonczy 9 miesiecy. na poczatku wsadzalam go na chwile jak cos robilam w kuchni zeby byl ze mna i stal sobie..po tyg.zaczal kumac ze moze sie tym poruszac i teraz zasuwa ale jeszcze nie umie bardzo manewrowac. wogole teraz nawet na minute go nie moge spuscic z oczu bo sie co chwile wspina po meblach, i nawet sie puszcza i probuje sam stac. dodam jeszcze ze myslam ze nie bedzie raczkowal a zasuwa od 2 tyg.;D wszedzie go pelno.

Gość gość
do rehabilitanki ..ja i moja dwojka rodzenstwa 20 i wiecej lat temu zasuwalysmy w chodzikach i zadne z nas nie ma problemow z kregoslupem czy biodrami, stopami itd..

Gość gość
moja jak miał 7 m-cy miała chodzik po kilku dniach zaczeła łapać o co chodzi i do dziś smiga w nim. Nie raczkuje(syn tez nie raczkował), ma skończone 11 m-cy i prowadza sie za rączkę ale samodzielnie jeszcze nie chodzi. Każde dziecko jest inne, jedno szybciej załapie drugie póżniej.

Gość gość
Dziecko powinno raczkowac bo wtedy obie półkule mózgu prawidłowo się rozwijają.

Gość gość
Gó..no prawda z raczkowaniem, syn nie raczkował a jest w liceum najlepszym uczniem (olimpijczykiem). Doradcy za dychę.

Gość twoje dziecko nawet przy
Mebelkach nie chodzi i nie.wstaje sama a ty ja zmuszasz do chodzenia?jestes normalnie popier.... zmuszasz dziecko do etapu na ktory twoje diecko jest jeszcze nie gotowe!noworodka tez zupa.nakarmilas?a moze sadzalas?sama ci zakomunikuje ze juz pora postawic pierwsze kroki,a w chodziku wychowasz kaleke. Moze jakby sama juz chodzila za raczke i z twojeho lenistwa bys ja tam wsadzila to mozna by machnac reka na twoja glupote,ale na tym etapie to sie noz w reku otwiera.

Gość no co wy ............
To jest niesamowite ze lekarze tyle mówią żeby nie kupować chodzika tylko żeby dziecko rozwijało się w swoim tempie (dziecko ma czas do 18 mies na chodzenie ) a tu jedna z druga wtykanie dzieciaka w to badziewie żeby mieć święty spokój i jeszcze się cieszy.

Gość gość
A ta co ma syna olimpijczyka-hahahahaha. A mój doktorat robi bo nie chodził w chodziku