Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w zasadzie to już sama nie wie

dziecko a welon ?

Polecane posty

Gość gość
jagoda jaka ty pożadna jesteś rok po slubie dziecko no nie zle rozumiem ze przed slubem sie nie bzykałaś jak taka pożadna jestes

Gość typowa zona
Jak dla mnie to panna mloda moze sobie nosic welon,wianek,czepiec,cylinder albo kask strazacki i mnie nic do tego. ale mozesz byc pewna,ze polowa gosci to koltuny i beda ci obrabiac d*pe. wiec jak ci to wisi,to bierz welon,a jak ci nie wisi,to poszukaj innego rozwiazania

ubierz sie jak chcesz , to Twój ślub i nie pierwsi lepsi goscie z ulicy tylko sami bliscy, nikt bliski nie obrobi ci tyłka - robia to tylko Ci którzy nie zasługują by do tego grona ich zaliczac.

Gość gość
Welon i dziecko ? nie nie nie i jeszcze raz nie ! To tak samo jakby ktoś założył czerwona sukienkę na pogrzeb.

Gość gość
Tak biała suknia ,welon a obok bękart . Niektóre kobiety nie maja wstydu.

Gość lilialuiza
Welonu nie wypada ubierać, gdy się nie jest dziewicą. Co ma dziecko do rzeczy???? No tak, ale teraz liczy się pokazówka, a nie uczciwość wobec własnego sumienia...

Gość gość
Ja tam ślubu kościelnego nie mam ale nie założyłabym welonu i białej sukni mając dziecko. .

Gość gość
a mi to wisi ,ale wkurzyla mnie tescowa jak wychodzila za maz sasiadka (mieli dziecko pol roku przed slubem) to zaleciala do jej mamy czy bedzie miala welon bo to nie wypada ,a szwagierka jak ostatnio sie hajtala to szla w bialej sukni a ma corke 6 letnia z zonatym facetem .....kpina takie cosmnie najbardzij wkurza

Gość gość
Moja siostra brala slub w welonie a maja juz 4 letnie dziecko..mieszkam za granica i kobiety tutaj zakladaja biale suknie i welony do slubu cywilnego..wiekszosc nie bierze koscielnego..tak ze nie rozumiem tych co sa przeciwni..zacofanie jakies.

Gość gość
BEZ WELONU... proponuje jakiś ładny stroik we włosy

Gość ej no co wyyyy
lepiej bez welonu ...nie ma co robić z siebie pośmiewiska .

Gość gość
przepraszam ale nie wiem czy wiecie biała suknia jest symbolem czystości uczuć do przyszłego męża a welon jest symbolem czystości cielesnej,ja tez mam dziecko nie długo biorę ślub,mam białą suknię ale we włosy wpinam ozdobę bez welonu bo uważam że mi nie przysługuje welon natomiast biała suknia jak najbardziej:)

Gość gość
Dla mnie hipokrytkami są te dziewczyny, które najwięcej pyszczą, że kobieta z dzieckiem nie może założyć welonu do ślubu. Żyjemy w XXI wieku a nie w ciemnogrodzie.

Gość gość
autorko rób jak uwazasz, to naprawde twoja sprawa co załozysz, ja sama bede miała dziecko juz jak bedziemy brac slub tak sie trafilo slub jest od dawna planowany ale niechce przyspiesieszac z powodu ciązy, tez nie wiem jak sie ubiore, ale moim zdaniem jakbys miała isc sie wyskrobac i pozniej założyc suknie z welonem i miec swiadomosc ze zabiłas dziecko i założysz welon i nic nikt nie powie to chyba lepiej jak masz juz to dziecko i ubierzeesz sie jak bedziesz chciała czyli nawet z welonem

Gość gość
a czy te wszystkie inne dziewice orleańskie ktore tu tak obrzucaja autorke powinny miec welon skoro to taka czystosc, moim zdaniem welon to w dzisijszych czasach tylko dodatek do sukni

Gość gość
Tak na głowie welon a obok bękart hehe

Gość gość
jak czytam slowo bękart to az mnie bierze ludzie opanujcie sie lepiej jak by poszla i sie wyskrobała???? no ty wyżej powiedz????

Gość paniPE
Ja nie miałam welonu, tylko mała różyczkę z boku. Z wyboru. Nigdy mi się nie podobały welony. . Złożylismy z mężem przysięgę a za chwile bralismy naszą latorośl na ręce i ochrzciliśmy. A suknia biała. I żaden ksiądz czy inny pajac nie bedzie mówił jakiego koloru suknie założyć. Jeszcze wymyśli jakiś szarokoperkowyróż.....

Gość gość
Nieślubne dziecko to BĘKART tak było ,jest i będzie :)

Gość gość
"wiec wydaje mi się ze dużo zależy od księdza mojej koleżance jej ksiądz pozwolił białą suknie a mój powiedział ze nie wypada" To w jakiej wsi mieszkasz że u Was ksiądz pozwala albo nie na białą suknię, pewnie dekoltu też "nie pozwala" bo erekcja u księdza to trochę nie bardzo

Gość gość
Jak chcesz założyć to masz prawo i nikomu nic do tego Zresztą może poczytajcie sobie od kiedy panny młode ubierają te białe suknie i welony i tak nie szczekajcie, bo to wcale nie ma takiego wielkiego znaczenia Teraz bardzo wiele dzieci rodzi się bez ślubu kościelnego i są słodkimi bękartami, żal Wam d**y z tego powodu ściska? Gdyby nałożenie welonu lub nie było takie istotne to ginekolog, zapewne na współę z księdzem, powinni sprawdzać dziewictwo przed ceremonią A ja myślałam, że czasy inkwizycji już minęły

Gość gość
ludzie mamy XXI wiek! moja kolezanka brala koscielny rok po cywilnym i szla w bialej sukni i miala welon a dziecko trzymali jej rodzice! symbol to tylko rzecz, a tak naprawde liczy sie to, zeby w sercach mlodej pary wszystko gralo :) jezeli mialabym dziecko to na pewno bralabym konkordatowy pozniej...jak tylko doszlabym do formy. i na pewno zalozylabym dluga biala suknie i welon na 100% o ile by mi pasowal do calego ubioru...bo nie ukrywajmy, ale do jednego pasuje taka rzecz, a do drugiego juz nie.

Gość gość miastowy
Ale zabobon goni zabobon. W tradycji wiejskiej nie chodziło o welon tylko o wianek i nie o białą suknię tylko białe majtki. Panna młoda, która seksiła nie ma prawa założyć do ślubu majtek, białych w szczególności.

Gość gość
Panna młoda która jest w ciąży albo ma dziecko moim zdaniem nie powinna zakładać welonu. odbieram to jako niesmaczne i tyle.

Gość gośćmisia
Czesc,moja znajoma ma dwojke dzieci w szkole podstawowej i gimn,brala slub,drugi czyli cywilny tylko,bo juz pierwszy byl z eks czyli koscielny,wiec do tego drugiego slubu byla ubrana w super biala suknie,welon,a na weselu byly oczepiny,jesli znacie stare zwyczaje,byly wszelkie honory,dotyczace tzw.dziewicy,oblubienicy,a jej maz obecny,wczesniej kawaler tego pragnal ona poprostu chciala sprawic mezowi przyjemnosc,na przekor dewotom,zawistnym ludziom,takim zacofanym glupkom i fajnie bylo,ona biorac slub pozatym byla w ciazy2 miesiace

Gość gośćmisia
Ja jestem,ladna i fajna kobietą,mialam slub konkordatowy,mam dziecko,nie jest meza,bylam ubrana do slubu w bialej sukni,kwiatek naturalny we wlosach,poniewaz nie lubie ozdob przesadnych taki mam gust,nikt mi nie zabronilby jak mam sie ubrac do swojego slubu,dewotki same sie gzia,skrobanek osiem,sztuczne dziewictwo wszywaja sobie za kase i welony wianki klada do slubu,a komus wysmiewaja,obgaduja,na siebie niech kazdy patrzy,czy taki niewinny,bo zeby takie byly naprawde,to dwie na tysiac by ubrane byly na bialo do slubu,wiec z ocena to do siebie samych

Gość gośćmisia
A majtki tez mialam biale,a coz to za glupota,patrze ze pisem i mocherem zajezdza