Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaadrianna

PODKŁAD, pomocy!!!

Polecane posty

Gość monikaadrianna

Zacznę od tego, że mam cerę mieszaną ze skłonnością do przesuszania się (tak to określiła dermatolog). No i tu jest problem. Szukam podkładu, który zmatowi mi cerę, ale nie będzie mi podkreślał suchych skórek. Dermatolog kazała mi używać physiogel'u, ale nawet po tym te suche skórki mi podkład matujący podkreśla. Czy któraś z Was ma podobny problem?? Albo miała i jakoś go rozwiązała??

Gość gość
jest taki podkład manhattan powder mat, on jest dla cery mieszanej. poczytaj recenzje na wizażu.

Gość gość
a nie lepiej jakiś krem tonujący albo krem BB?

Gość gość
Polecam double wear od estee lauder matuje dobrze kryje nie sciera sie. Zeby skorek nie bylo widac kilka min przed make upem nalezy dobrze nawilzyc skore kremem odpowiednim do skory. Poczekac az sie wchlonie i wtedy podklad. Nie jest tani to fakt ale testowalam kilkadziesiat w swoim zyciu i ten jest zdecydowanie najlepszy

Cena nie gra roli dla mnie... Podkład starcza mi na długo. Właśnie otóż to, zawsze nawilżam twarz przed nałożeniem podkładu (z tą różnicą, że NIGDY nie czekałam aż się wchłonie). Nakładałam fluid od razu.Stąd się wzięła moja wizyta u dermatolog... Używałam physiogel'u ale cudu on nie zdziałał.

Gość Zdecydowanie krem BB
Też zawsze miałam problem ze skórkami, i strasznie mnie denerwowało że widać je przy podkładach i szczypalam je niemiłosiernie. Od ok. pół roku używam kremów BB - tylko tych oryginalnych z Azji, bo nasze to szajs - nie widać przy nich skórek, ładnie odżywiają no i w ogóle cera jest po nich super :) Teraz używam Missha Wrinkle Filler, a na większe wyjścia Lioele triple solution bo daje efekt "photoshopa" cudny po prostu :) Jedyny defekt to że trudno kupić je w Polsce i jest masa podróbek. Jak jesteś z warszawy to polecam sklepik w którym się zaopatruję, ale wysyłają też: http://allegro.pl/lioele-triple-solution-bb-cream-50ml-warszawa-i3264891601.html A na problemy ze skórą polecam jeszcze kremiki z filtratem ze śluzem ślimaka, mi pomagają:)