Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypada zapytać Caritas?

Polecane posty

Gość gość

Sprawa wygląda tak: Za dwa tygodnie się wyprowadzamy, na drugi koniec Polski. Zabieramy meble i ciuchy, ale pewnych rzeczy po prostu nie chce mi się ze sobą ciągnąć. Nie mam nikogo znajomego na miejscu komu mogłabym to oddać więc pomyślałam, że może Caritas? Tylko nie wiem czy wypada, bo już wiem że "zostaną" mi takie rzeczy jak: - 2 wielkie ale napoczęte worki proszku do prania, - jakieś żele pod prysznic, szampony, mydła, - przyprawy, kilka kilo mąki, sól, cukier, makarony itp. - toster, mikser, żelazko, suszarka do bielizny Wszystko w dobrym stanie, te rzeczy działające niezniszczone (sobie chciałabym kupić nowe, nie chcę się bawić w sprzedaż), proszek na pewno mógłby się przydać, z tych makaronów też dałoby się kilka obiadów ugotować. Ale nie wiem jak to zrobić. Wyrzucić wszystko co pootwierane, zawieźć tylko to co całe? Chciałabym żeby to się komuś jeszcze do czegoś przydało...

Na pewno przyjmą wszystko.Mnóstwo jest osób biednych, potrzebujących.Jeżeli nie mają co do garnka włożyć, to nie powinni wybrzydzać- tak myslę?1