Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zwykle

Osoby w UK, ile potrzebowalybyscie pieniedzy miesiecznie ...? Londyn

Polecane posty

Gość jak zwykle

Jeśli mieszkałybyście/mieszkalibyście w Londynie, z mężem/partnerem/partnerka chciały/chcieli wynająć jakieś mieszkanie (nie pokój, mieszkanie tylko dla Was, bez dzielenia go z obcymi ludźmi), płacić co miesiąc rachunki za gaz, prąd, council tax, internet, licencje tv i ubezpieczenia w razie utraty pracy i zdrowia, jedzenie, jakąś chemie, bilety bądź utrzymanie samochodu (czyli paliwo, parkingi i ubezpieczenie), do tego raz na jakiś czas wyjście na miasto (kino, pub, restauracja), nowy ciuszek, kosmetyk, fryzjer itd.,itp. Bez wegetacji, ale tez bez pławienia się w luksusie ;)

Gość doscniesamowita
4000 funtów mc

Gość Dziewczyna z Oxfordu
podam ci na moim przykladzie bo latwiej i pewnie.. z gory sorry za literowki ale nie mam polskich znaczkow pisze z oxfordu nie z londka ale postaram sie dodac realia "na stolice" mieszkanie: wynajmujemy 3 bed house = 1050, podajmujemy znajomemu 1 pokoj za 410 z rachunkami Londek: pokoje sie zaczynaja od 450, za mieszanie 2bed min 1300 a studio 1100 w londku wszystkop zalezy od lokalizacji !! sprawdz tu (w dobrej lokalizacji studia za 300/400 za tydzien...) : http://www.gumtree.com/flats-and-houses-for-rent-offered/london/house rachunki 3bed house/month gas 65 elec 72 c tax 142 water 35 net 20 tv 12 (1 month free) chemia nie wiecej niz 10/mc zarcie dla kota 2/tydz (tesco) 7/tyg (zdrowe z neta) londek: zalezy jakie wyposarzenia - kuchanka na gas/ elec (my mamy elec) i lokalizacji !! (c.tax) jedzenie na dwoje 80 w tesco (kiedys dobre czasy jak za 60 sie miescilo...) ja dokupuje wedliny/ steak/ ryby i chleb na targu lub polskim sklepie - czasem dodadkowe 20 zalezy jak jesz - zdrowo drozej - "byle zjesc" mozna w icelandzie pewnie za 30/40 wszystko kupic... londek ma podobne ceny jedzenia - duzo promocji 2for1, 1/2 price itp ja jezdze na rowerze , moj paertnwr 1h w kazda strone do pracy placi 50 / tyg za petrol, ok 200 ubezp i 120 tax na rok - zalezy od samochodu nie mozna uogolniac... kino od 8, 3d ok 15 restauracja od 20 za osobe (zalezy gdzie i czy z winem) ciuchy na promocji tanio a normalnie buty od 25, kurtka 50/60, sukienka od 30 kosmetyczka od 27/pedicure... w londku mozna taniej bo sa aziatyckie salony gdzie prawie nikt slowa po angielsku a duzo fajnych rzeczy za dobra cene... ubezpieczenie ja place 3.5/ miesiac ale tylko wypadkowe, zalazy w jakiej pracy/firmie mozna dobre oferty znalezc... powiedzmy ze na reke 1000 musisz miec / miesiac jak ci potrzeba cos wiecej daj znac powodzenia

Gość gość
proowooo jak nic skoro tyle wiesz o wszystkim powinnas wiedziec jakie ceny zycia :P