Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bettybarbie

Czy stac nas na dziecko?

Polecane posty

Gość bettybarbie

Jestem po 30tce i chyba czas na jakąś decyzję w sprawie dziecka. Tyle, ze: - nie mamy własnego mieszkania ale..... - mamy zamiar kupic i to bedą wydatki. Ja zarabiam jakies 5 tys, mąż niemal 3x tyle. Mamy zobowiązania kredytowe na poziomie 1300 miesięcznie, jak dojdzie mieszkanie to trzeba doliczyc jakieś 3000. Ja mam etat, on też. Mamy duze oszczędnosci. Ale boję się, ze jak cos pójdzie nie tak, to nie bedziemy mieli za co zyc.

Gość gość
Nie, ale na jakieś fajne zwierzatko tak.

Gość bettybarbie
na stanowisku starszego specjalisty - jeśli cos Ci to da

Gość gość
A mówią, że w Polsce żyje się źle. A tak na poważnie bajer jak cholera, 2 lata i byście za gotówkę mieszkanie kupili. Jakie p********ie ludzi, którzy lubią marzyć. hahahah

Gość bettybarbie
A jakie znaczenie ma "stanowisko" męża?

Gość gość
Ja mam 8 tys i stać mnie na troje.

Gość bettybarbie
Badam, co postronni ludzie na ten temat sądzą. Wolno mi.

Nie bądź śmieszna.Ludzie zarabiają razem po 3 tys i uważją,że mogą mieć dziecko,a Ty ponoć zarabiasz z mężem 20 tys i nie wiesz co robić.Nudzi Ci się w domu?

Gość bettybarbie
Nie nudzi. Zastanawiam sie, czy nie jestem zbyt zachowawcza. Przyznam, ze zastanawiam się , czy nie poczekac jeszcze z dzieckiem do czasu "wyrównania" naszych dochodów. Wtedy byłoby bezpieczeniej, bo gdyby coś sie stało mężowi, to obecnie z moich dochodów nie dam rady "obsłużyć" naszych obecnych i przyszłych zobowiązań. I na tym polega problem. I nie wydaje mi się w związku z tym, że biorąc pod uwagę także te złe możliwości, jestem śmieszna.Wy widzicie tylko wysokość zarobków, a ja zobowiązania.

Gość gość
Zobowiązania sama napisałaś, że to 1300zł dajmy na to jeszcze rachunki. To nawet.! Ludzie wychowują dziecko za 1500zł miesięcznie i dają rade ( taka kwota na samo życie po opłaceniu rachunków) J******a jesteś jakaś czy co?

Gość bettybarbie
Zobowiązania to będą 4300 (wg aktualnych, niskich stóp procentowych). Czytaj uważanie. Zarabiam 5 tys. Policz sobie i wywnioskuj z czym nam problem.

Gość bettybarbie
Nie czekam az wzrośnie do 15 tys, ale przynajmniej do 10. I taka sytuacja bedzie miała miejsce, o ile nie zdarzy się nic złego, za 2 lata najpóźniej.

Gość gość
kobieto, śmieszna jesteś a pytanie idiotyczne. Znam sporo rodzin, które mają 2-3 dzieci i mają góra 5000 zł na miesiąc. Żyje im się dobrze, stać ich na wiele. No chyba że jesteś wygodną paniusią, co to wydaje na siebie krocie i boi się, że po urodzeniu dziecka to się skończy.

Ciekawi mnie na jakim stanowisko pracujesz.Podwyżka 5 tys zł w ciągu roku jest raczej zjawiskiem abstrakcyjnym.Pracuje w HR więc jestem obeznana.

Gość bettybarbie
pracuję w takiej działce, gdzie po zdobyciu uprawnień zarobki rosną. W większości znacznie rosną.

Gość bettybarbie
Ach, przepraszam - pytasz o stanowisko: odpowiadam więc: starszy specjalista. Na takim stanowisku pracuję.

Gość bettybarbie
zajmuję się papierami wartościowymi.

Gość bettybarbie
Ja nie muszę "mażyć" :) Może m. in dlatego, że umiem pisać zarabiam lepiej od Ciebie?

Gość yujyghj
My mamy 3 i 4 w drodze, stać nas, czy nie, aler sobie i tak radzimy

Gość butaprenn
A ja chyba wiem, co autorka ma na mysli. I chyba też bym sie zastanawiała.

Gość gość
Czekaj jeszcze kilka lat, tylko, zebys pozniej nie biadolila na forum, ze jestes za stara I nie mozesz zajsc w ciaze.