Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolo_lolo

Problem z trądzikiem

Polecane posty

Gość kolo_lolo

Mam problem z trądzikiem, taki dosyć spory, codziennie po kilka razy myłem twarz mydłem i zaraz po tym przemywałem tonikiem. Nawet skutkowało, ale teraz się rozchorowałem, jakieś chyba przeziębienie, i wyskoczyło mi pełno nowych krostek takich o charakterze zapalnym, ropnym. Macie jakieś rady na to? Mam 14 lat, mimo, że zamieściłem tu swój problem to jestem chłopakiem :) Nie chcę żeby później mi zostały blizny, czy coś. Może ktoś przez to przeszedł już? Z góry wielkie dzięki :)

Gość Gościara199
Albo do K O S M E T O L O G A !

do kosmetologa nie. w ogóle dla mnie ta profesja to jedno wielkie nieporozumienie. LECZENIEM zajmuje się LEKARZ.

Gość gość
Tylko dermatolog. Mycie twarzy mydłem to zły pomysł. Wyszuszasz skorę a ona się broni, produkcje łój i w konsekwencji pryszcze. Kup delikatny żel do twarzy, żadnych drogeryjnych na pryszcze.

Gość kolo_lolo
Dzięki :)

Gość orffeuszka
Mysle ze tez jesli dermatolog juz zaradzi powinnas zrobic sobei taka kurację http://sklep.porcjapiekna.pl/pl/5-collagen To jest własnie bardzo dobre rozwiązanie jesli chodzi o pielęgnacje cery.

Gość Sylwia Krukiewicz
Sama przez to przechodziła, pryszcze, wągry, okropne ślady, tłusta skóra ;( Sporo czasu nie wiedziałam jak mam się tego pozbyć. Ale poradziłam sobie z tym problemem dzięki tabletką IQface które mama sprowadziła mi ze Stanów. Moje problemy skórne w końcu się skończyły:) Ciesze się że to już za mną bo to okropne mieć problemy z cerą dla kobiety, a u facetów też mi się to nie podoba ;/

Gość gość
Widziałam te nutrikosmetyki w salonie kosmetycznym beauty premium w Poznaniu, ale chyba żadne z nich nie są na tradzik :(

Gość Aśka_2347
Najpierw wybierz sie do dermatologa, zobaczysz, co on powie. Mnie pomógł ten preparat na trądzik - http://xurl.pl/56j8 . Stosowałam go przez kilkanaście tygodni i już teraz krosty mi nie wyskakują.

Gość gość
Witam , jestem kosmetyczką z kilkuletnim stażem . na tradzik różowaty i młodzieńczy polecam kolagen firmy colawy . mam kilka klientek które kupuja odemnie ten kolagen dla córek na tradzik i są bardzo zadowolone z efektów . Jesli jest ktos zainteresowany szczegółami stosowania to piszcie na meila beatatovari@vp.pl. Pozdrawiam

Gość gość
Ja mam bardzo dobre zdanie o suplementach My Beauty System. Dla mnie to naprawde skuteczny suplement jesli chodzi o to aby cofnąc czas na swojej twarzy :))

Gość malinoooowysorbet
przede wszystkim - dermatolog. Owszem, są serie do cery trądzikowej, które złagodzą objawy (swoją drogą - jesli już masz takich używać, to polecam apteczne - Iwostinu lub Flosleka), ale warto zbadać, co tak naprawdę jest przyczyną problemu i jak najszybciej go zwalczyć.

koniecznie udaj sie do dermatologa, nie ma co zwlekac, bo stan twojej skory moze sie pogoorszyc! a calkowicie bez sensu jest leczenie sie na wlasna reke lub leczenie sie domowymi sposobami, ziólkami itd.......

Gość balcerzyk
Domowe sposoby nie mają sensu, jedyne z czego proponuję ci skorzystać to iqface - z kosmetyków które stosowałam jako jedyny dał sobie radę, po kilku tygodniach skóra wróciła do naturalnego wyglądu, zniknęły również przebarwienia - skala trądziku była mocna, a w zasadzie został wyeliminowany bez żadnych śladów.

Gość gość
Mi akurat dermatolog zupełnie nie pomógł. Przypisywano mi leki, ktore działały tylko na chwilę, jak je odstawiałam to trądzik wracał na nowo. Trafiłam do świetnej pani kosmetolog, która zaaoplikowała mi kwasy Purles - Speel i Fpeel. Róznice zauważyłam juz po pierwszym zabiegu. Po trzech zabiegach pozbyłam się całkowiecie trądziku. Oczywiście kwasy kwasom nie równe, więc trzeba uważać co i gdzie wam nakładają :)

nie czekaj na cud- ze samo zejdzie albo ze pomoga ci domowe sposoby. idz do dermatologa. takie rzeczy trzeba leczyc jak najszybciej, potem bedzie tylko gorzej

Gość kaleciak
Aplikator na wypryski Hb, daj sobie kilka tygodni - zmiana będzie diametralna. Nie twierdzę, że od razu wszystko ci zniknie ze skóry, ale po kilku tygodniach powinna wyglądać zdecydowanie idealnie. Zejdą nawet zaczerwienienia.

Gość gość
Zdecydowanie polecam aplikator na wypryski Hb - było już na forum, kosmetyk jest naturalny, naprawdę pomaga i poprawia stan cery, ale stopniowo. Pewnie, że wiele zależy od danego przypadku, od wyglądu skóry, od poziomu trądziku, ale wszystko jest zdecydowanie do zrobienia.