Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..1..1..1...

Pytanie o zlobek, nie wiem juz co zrobic...

Polecane posty

Gość ..1..1..1...

We wrzesniu wracam do pracy. Pracuje w przedszkolu, w ktorym jest tez grupa zlobkowa. Do zlobka przyjmowane sa dzieci od 16 mz. Moja corka bedzie miala wowczas 12. Ustalilam, ze ewentualnie ja przyjma, jesli bedzie w miare sobie radzila. I moje pytanie... chcialabym porozmawiac z dyrektorka i poprosic o objecie grupy zlobkowej z moja corka (mimo, ze nigdy nie bylo u nas tak, ze mama prowadzi grupe z dzieckiem). Nie chodzi tu tylko o to, ze bede ja miala na oku ale tez o to, ze w zlobku jest... mniej dokumentacji pedagogicznej, zajec dydaktycznych, etc. Zwyczajnie jest wiecej opieki a mniej dydaktyki. Maz pracuje na 2 zmiany wiec wszystko bedzie na mojej glowie, a gdyby doszly jeszcze te papiery to nie wiem czy dalabym rade... I zastanawiam sie jakich argumentow uzyc w tej rozmowie ? A moze lepiej dac corke do opieki niance ? Ona uwielbia dzieci, ale... co jesli drastycznie mi zacznie chorowac? Ciagle L4?

Gość ..1..1..1...
Czy moze poslac mala np od pazdziernika?

Gość gość
??

Gość gość
takie małe dziecko wg mnie lepiej powierzyć niani, bo znając życie więcej będzie chorować i w domu siedzieć niż w tym żłobku. Co do pracy, jeśli chcesz pracować w grupie żłobkowej to zapytaj dyrektorki.

Gość gość
Podnosze.

Gość gość
wg mnie to nie jest dobry pomysł abyś była opiekunką swojego dziecka, powinnaś zajmować sie w równym stopniu wszystkimi dziećmi a logiczne jest że jak bedziesz miało swoje dziecko w grupie zawsze częściej i chętniej spojrzysz na swoje. u nas są dwie przedszkolanki które mają w placówce swoje dzieci i dzieci są w grupach innych pań. I wg mnie to jest w porządku. a po drugie 12 miesięczny maluch w przedszkolu??? jak takie dziecko może być samodzielne?

Gość gość
ja jako rodzic patrzyłabym podejrzliwie gdyby przedszkolanka miała w danej grupie swoje dziecko. na pewno by mi się to nie podobało. szczególnie że twoje bedzie najmłodsze i bedzie wymagało największej uwagi, więc siłąrzeczy bedziesz musiał na nim najbardziej sie skupic

Gość gość
Macie racje. Ale co, albo niania albo inne przedszkole. Ta grupa to dzieci 16 - 24 miesiace. A moja bedzie miala 12...